"Det måste vara lite brunk också"

Ett nytt spelsätt – och en ung veteran i en nygammal roll. Då siktar Alvik på att ta ett kliv i tabellen. "Femma och uppåt låter bra", säger Cecilia Edlund.

Nygammal roll. Cecilia Edlund har flyttat upp som forward och öst in mål hittills. Det och en ny spelidé ska lyfta Alvik.

Nygammal roll. Cecilia Edlund har flyttat upp som forward och öst in mål hittills. Det och en ny spelidé ska lyfta Alvik.

Foto: Kurt Engström

Alvik/fotboll2016-04-22 14:41

Hon är bara 21 år – men gör ändå sin sjätte a-lagssäsong i Alvik. Så då passar det väl bra att Cecilia Edlund får sammanfatta läget inför söndagens premiär mot Krokom/Dvärsätt hemma på Liko arena.

– Det ska bli jäkligt kul att äntligen börja. Det känns som vi verkligen har ett bra lag – mycket talang, många unga spelare och en tränare (Ulrik Danielsson) som man verkligen tror på till hundra procent. Det ska bara bli väldigt skoj, säger den unga veteranen.

Sen kommer Cecilia Edlund in på att det på sätt och vis är ett nytt Alvik vi får se denna säsong.

– Vi har ändrat vårt spel lite grann, vi försöker spela mer efter marken och hitta lite olika kombinationer och sånt. Det har fungerat väldigt bra på försäsongen och det känns som vi har lagt till en ny dimension i vårt spel, säger Edlund innan hon forsätter:

– Vi har ju varit ett lag som verkligen har brunkat och levt på vår fysik, det gör vi fortfarande så klart men nu känns det verkligen som att vi också kan vinna matcher genom att rulla bollen.

Det blir inte bara finskorna på då?

– Nej, nej. Det måste vara lite brunk också, annars vinner man ingenting.

Själv har Cecilia Edlund gjort succé under försäsongen och öst in 15 mål på nio träningsmatcher.

Hemligheten: Hon har lämnat mittfältet för en nygammal roll som forward.

– Nu ska man göra mål helt plötsligt, men det har rullat på bra och vi får hoppas att det fortsätter i serien också, säger hon.

Vad känner du att du kan tillföra som forward?

– Jag lever väl lite på min snabbhet och man har ganska mycket boll. Dels kan man ju lägga passningar och dels kan man dribbla lite, det är det jag är bra på så då passar väl ganska bra att vara där framme.

Sen tillägger hon snabbt:

– Man får väldigt många bra passningar också. Vi har blivit väldigt bra på att rulla och hitta nya lösningar, så det är inte så svårt att vara där framme.

Förra sommaren slutade Alvik femma i serien – nu siktar man högre.

– Vi vill inte komma sämre än vad vi gjorde i fjol, så femma och uppåt låter bra tycker vi.

Jakten på en förbättrad position kan nu alltså börja.

– En premiär är alltid speciell, det brukar vara mycket nerver och sånt. Men det är hemmaplan, och där ska vi inte tappa många poäng i år – så vi går för vinst.

Blir det några mål från dig då?

– Det säger jag inte. Det får vi se helt enkelt (skratt).

Alvik

Fjolårsplacering: 5.

Tränare: Ulrik Danielsson (ny).

Nyförvärv: Elin Thurfjell, Luleå SK, Amanda Danielsson, Luleå SK, Olivia Essberg, Luleå SK, Anja Berglund, Gammelstad, Therese Nilsson, Gammelstad, Ellen Westerberg, uppflyttad från U16-laget, Ida Sundberg, Luleå DFF, Louise Landström, Luleå DFF, Felicia Hansson, comeback, Olivia Hansson, comeback, Julia Stridsman Lindbäck, Notviken, Linn Erixon, Notviken.

Förluster: Johanna Antti, Notviken, Linnea Engström, Notviken, Evelina Bäcklund, Assi, Frida Jacobsson, Assi, Amanda Söderholm, Assi, Anna Södersten, Gammelstad, Linn Finnholm, Sunnanå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!