"Det kommer att bli en grismatch"

Helvetestimmarna på gymmet har gett betalt.Hanna Nyberg är tillbaka efter skadan - starkare än på mycket länge.- Jag kan nog bli en joker, säger Alviksanfallaren inför kvällens heta seriefinal mot Notviken.

Alviksanfallaren Hanna Nyberg är tillbaka efter sin skada - nu hoppas hon fälla avgörandet i kvällens toppmatch. foto: kurt engström

Alviksanfallaren Hanna Nyberg är tillbaka efter sin skada - nu hoppas hon fälla avgörandet i kvällens toppmatch. foto: kurt engström

Foto: Kurt Engström

Alvik/fotboll2012-08-31 06:00

Det var i februari 2011 som Alviks 22-åriga anfallare Hanna Nyberg skadade knät i en träningsmatch. Korsbandet gick av, operation krävdes och en lång rehabilitering väntade.

- Min första tanke var att jag ville gå och gräva ner mig, men trots det har jag aldrig velat ge upp. Längtan efter fotbollen har varit så stor, säger Nyberg när hon tänker tillbaka på en tung tid.

- Ja, det har varit jobbigt. Framför allt alla timmar på gymmet, säger hon.

Nyberg berättar om balansträning och styrketräning - samtidigt som hon skakar hörbart på huvudet.

- Fy sjutton, det är inte min grej. Usch, säger hon.

Men timmarna på gymmet gav betalt. In absurdum.

- Jag har till och med blivit starkare i mitt skadade vänsterknä än vad jag är i högerknät, säger hon och skrattar.

Har tränat massor på egen hand
Den här säsongen har hon sakta men säkert kämpat sig tillbaka till matchform. Tre seriematcher har det blivit från start - och fem mål har hon hunnit med.

- Nu börjar jag känna mig helt återställd. Och efter sommaruppehållet har det gått bra. Det var lite tungt med konditionen till en början, men i sommar han jag tränat massor på egen hand.

I kväll väntar att riktigt styrketest för Hanna Nyberg och hennes Alvik. Nämligen derbyt och den tuffa seriefinalen i division II norra mot Notviken på Tunavallen. Med tre omgångar kvar står båda lagen på samma poäng, men Notviken har bättre målskillnad.

- Jag är redan nervös. Men det ska bli jävligt roligt, säger Hanna Nyberg som har matchbilden ganska klar för sig.

- Det kommer att bli en grismatch.

Att Nyberg hittat formen igen kan betyda mycket för Alvik. Det tror hon själv också.

- Det var bra timing att komma tillbaka nu, jag kan nog bli en joker, säger hon.

Löftet: Ska grisa mer
Vad talar för Alvik i kväll?

- Vi har redan nått vårt mål att sluta topp fem i serien, vi har inget att förlora. Men för Notviken känns det som om matchen betyder så himla mycket, de tror att de är så himla bra. Vi är nog "underdogs" och det kan passa oss.

Men sist ni möttes vann Notviken med 6-0...

- Ja, men några sådana siffror blir det inte nu. Jag tror att vi hade för mycket respekt för dem då. Vi är starka och ska grisa mer i kväll helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!