Alvik straffat – i målvakternas match

Det var målvakternas match på Liko arena. Till slut behövdes det en straff för att sära Alvik och Storfors i damettan. Den straffen tilldömdes Storfors i början av andra halvlek och då kom matchens enda mål.

Tvärstopp. Alvik fick varken mål eller poäng med sig från mötet med Storfors.

Tvärstopp. Alvik fick varken mål eller poäng med sig från mötet med Storfors.

Foto: Pär Bäckström

Alvik/Fotboll2016-08-15 21:50

– I våra ögon var det en feldömd straff. En Storforsspelare sköt på vår spelares arm. Oavgjort hade nog också varit mest rättvist, säger Alvikstränaren Ulrik Danielsson.

Trots de få målen var det en öppen match med flera chanser åt båda hållen. Men såväl Olivia Essberg i Alvik som Tea Lundmark i Storfors storspelade i var sitt mål.

– Båda lagen hade möjligheter att avgöra men målvakternas storspel satte stopp för målen, säger Ulrik Danielsson.

Alvik skapade några bra lägen för att kvittera i andra halvlek och utan Tea Lundmark i målet hade hemmalaget fått minst en poäng med sig.

Förutom målvakten Olivia Essberg ska Petra Sjögren framhållas i Alvik. Han har varit borta på grund av skada men gjorde nu en hel match och bidrog med många bra saker på ytterkanten.

Det var en viktig seger för Storfors som nu får ett större gap ner till lagen under nedflyttningsstrecket.

Alvik är fortfarande kvar på ganska fast mark.

– Man vill ju alltid nå en bättre position men vi har sådana kvalitéer i laget att vi inte ska behöva dras in i bottenstriden, säger Ulrik Danielsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!