Alvik sabbade för Assi

Assi skulle bara promenera hem ytterligare en trepoängare på resan mot seriesegern. Men Alviks notoriska måltjuv Cecilia Edlund ville annat – och nu kan festen vara förstörd.– Vi spelar för jäkligt idag, så här får det inte vara, säger bedrövade Assimålvakten, tillika lagkaptenen i Viktoria Kennings frånvaro, Elin Rutberg Pettersson.

Steget före. Cecilia Edlund rundar en motståndare.

Steget före. Cecilia Edlund rundar en motståndare.

Foto: Göran Ström

ALVIK/FOTBOLL2015-09-19 19:07

Ändå var Assi det lag som dominerade den småslarviga matchens första halvlek. Åtta ordentliga avslut och ytterligare en handfull utmärkta lägen hann man skrapa ihop hjälpta av kraftig medvind och lågt stående sol mot Alviks backlinje men den sista skärpan fanns ärligt talat inte där.

När Alvik fick ta över väderfördelen i andra halvleken började det hända saker. Fem minuter in i halvleken drev Marika Bäck och Johanna Antti oväntat en boll förbi Assis backar till en ren Cecilia Edlund som oförberedd inte lyckades utnyttja det livsfarliga läget. Men två minuter senare fick Edlund fatt på en förlupen boll och löpte ren efter högerkanten ända upp mot Assimålvakten. Edlund är alltid kylig i avsluten men den här dagen var hon iskall och följde i stället för att ta skott bollen ända fram till Rutberg Pettersson – som inte hade annat val än att ta en konfrontation. Edlund föll och straffen var ett faktum.

Stärkt av framgången la Edlund en hundraprocentig straff, hårt längst ut mot högerstolpen. Rutberg Pettersson var med på noterna men åt avståndet fanns inget att göra.

– För långt bort för mig, konstaterar hon.

Målet blev matchens enda och kan visa sig ödesdigert om Umeå Södra vinner sin match mot Morön i morgon. Seger där och Assi är passerat i tabellen med bara två omgångar kvar att spela.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!