Vilken drömstart för Alvik

Tre startgubbar borta och fjolårets tabelltrea på besök.
Alvik stod inför en på papperet omänsklig uppgift vid division II -premiären.
Men teori och praktik var skilda ting när hemmalaget körde över Härnösand med 2-1 inför en närmast överrumplad publik.
- Det är en kanonstart. Vi kunde inte tänka oss bättre, utbrister premiärmålskytten Linus Backman efter segern.

Simon Larsson jublar efter att ha gjort en riktig drömbalja och avgjort matchen. ”Ett sådant mål har jag fan aldrig                                           gjort i  hela mitt liv”, säger matchhjälten.

Simon Larsson jublar efter att ha gjort en riktig drömbalja och avgjort matchen. ”Ett sådant mål har jag fan aldrig gjort i hela mitt liv”, säger matchhjälten.

Foto: Kurt Engström

ALVIK2013-04-22 07:26

Alviks återtåg i den högre serien efter tre säsonger i "trean" har varit hett efterlängtat. Men när manfallet inför lördagens match ökade till tre - Viktor Edström sjuk, Jonas Berg borta efter en sträckning på träningen och Kalle Öhman på skolresa - ur den tänkta startelvan mot fjolårets topplag Härnösand såg prognosen mörk ut.

"Riktigt, riktigt skönt"
- Vi hade några sena avbräck men det kändes inte som att fokus var på det idag. Alla skull bara kliva in och göra ett jäkla jobb - och idag är det vad vi lever på, säger rutinerade lagkaptenen Robert Nyström.

Och visst var det så. Alvik närmast chockstartade, med viss hjälp av den hårda vinden, och behövde bara sex minuter för att sätta det viktiga första målet. Det var en av många välriktade frisparkar från Pierre Boman som nickskarvades av högerbacken Martin Oskarsson mot vänster stolpe - där Linus Backman stod helt rätt.

- Den tar i stolpen och jag slår in returen. Riktigt, riktigt skönt, säger skytten.

Alvik hade ytterligare en handfull lägen under första halvleken men viktigare var att man faktiskt förde spelet och höll kontrollen mot Härnösand.

- Det kändes mycket bättre än väntat. Det är ju mycket nerver när man kommer in men vi försöker rulla och krigar om bollarna, konstaterar Backman men medger också att motståndarens spelidé med långa bollar mot toppen splittrade spelet en aning.

Avgjorde - med drömmål
- Det blir ju lite längre bollar i och med att de spelar så men jag måste säga att vi spelar riktigt bra för att vara en premiär.

Med vinden mot sig i andra halvleken dämpades Alviks spel en aning. I 75:e minuten valde man att byta in Simon Larsson mot Oskar Lindström på mittfältet - och i 77:e kvitterade Härnösand sedan Alvik gjort matchens egentligen enda svaga försvarsinsats och helt tappat markeringen efter en lång passning mot förre IFK Luleå -forwarden Fredrik Nilsson.

Fem minuter senare var ordningen återställd - av Simon Larsson. En högerhörna av Pierre Boman gick först till nickförsök av Martin Oskarsson men studsade ut till Larsson som kunde sätta ett hårt närskott.

- Ett sådant mål har jag fan aldrig gjort i mitt liv, säger matchhjälten efter sin lyckade 15-minutersinsats och fortsätter:

- Det var ju inte ens säkert att man skulle spela i år. Jag har väl gjort lika många träningar som matcher. Men det hade ju varit tragiskt om matchen slutat 1-1 eller 1-2 så det var ju tur att man fick göra mål...

Efter pangpremiären gäller förstås att Alvik behåller fokus och inte väntar sig lika självklara resor framöver.

- För vår del var det här enorm skillnad mot träningsmatcherna. Det är nu det börjar och vi vet att det är krig i varenda match, säger Robert Nyström och tillägger med ett jätteflin:

- Men visst, det kan inte bli bättre än så här...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!