"Vi var tvungna att stå upp för Alviksmärket"

Trots en tung första halvlek lyckades Alviks herrar mäkta med 2-2 mot mittenlaget Assi i norrtrean.- Vi var tvungna att stå upp för Alviksmärket, säger mittfältaren Erik Brännström till NSD.

ALVIK2010-08-09 06:00
I det senaste mötet mellan Assi och Alvik var det Alvik som drog det längsta strået och avgjorde i slutminuterna. Inledningsvis i söndagens drabbning såg det ut att gå helt åt andra hållet.
Under den första halvan var det just kalixlaget som dominerade och i den 24:e matchminuten gav brasilianaren Diego Figueiredo 1-0 till bortalaget.
"Vi ägde första halvlek"
- Vi ägde första halvlek och hade en hel del bra chanser, säger Assis tränare Ingvar Gälman.
I de avslutande 45 minuterna blev det däremot helt ombytta roller.
Då var det Alvik som tände till, började skapa i anfall och jobba mycket hårdare.
- Vår tränare Ivan Nordqvist sa till oss i halvtid att vi var tvungna att gå ut i andra halvlek och stå upp för alviksmärket. Det tycker jag att vi gjorde också, säger Brännström.
Brännström nätade dubbelt
Erik Brännström själv gjorde två mål efter vilan i halvtid när Alvik kom ut som ett helt nytt lag. Och ända fram tills den 86:e minuten såg det ut att bli seger för Ivan Nordqvists mannar. Men då, i minut 86, var Tommy Andersson framme på returen efter en hörna och petade in slutresultatet 2-2.
- Det resultatet måste vi ändå vara nöjda med, säger Gälman.
Bäst i hemmalaget var framför allt Erik Brännström som stod för lagets båda mål. I Assi var det mittfältaren Diego Figueiredo som imponerade mest.

Alviks mål: Erik Brännström 2.
Assis mål: Diego Figueiredo, Tommy Andersson.