"Vi har jobbat så hårt för det här"

Alvik har tagit sig över strecket.De avslutade vårsäsongen med en viktig 2-0-seger när tabellnian kom på besök. - Vi har jobbat så hårt för det här, säger lagets tränare Kenth Wärja.

Alviks spelare var steget före gästande Köpmanholmen-Bjästa.

Alviks spelare var steget före gästande Köpmanholmen-Bjästa.

Foto: Linnéa Bergenudd

ALVIK2011-07-04 06:00

Alvik inledde årets division II med fyra raka förluster. Redan efter några få minuter i premiärmatchen mot Hägglunds åkte de på säsongens första baklängesmål, och sen tog den onda cirkeln fart. Uddamålsförlusterna har ramlat in och den sista biten har saknats.

Men nu är det ett annat Alvik på plan. Ett mer revanschsuget lag som och har börjat vinna igen.

Igår slog de Köpmanholmen-Bjästa med 2-0.

17-åringen satte 1-0-målet
- Det känns så skönt. Vi har jobbat i motvind och hela tiden fått kämpa oss tillbaka. Vi har inte vikit ner oss och nu är vi för första gången över strecket, jag är stolt, säger Kenth Wärja.

Det tog 13 minuter, sen hade Alviks 17-åriga mittfältare, Annina Wede, jobbat sig fram genom Köpmanholmen-Bjästas försvar och skjutit in 1-0-målet. Det var en ganska jämn halvlek men där Alvik såg och var lite vassare.

- Vi spelade bra. De hade knappt några målchanser i andra halvlek. Jag är mest nöjd med andra halvlek då vi spelade ut, säger Wärja.

I andra halvlek kliver Lovisa Åhl Höjer in och fastställer 2-0-vinsten.

"Har visat en enorm moral"
Det var i minut 68, då Alvik fick en frispark långt ifrån straffområdet som mittfältsduon slog till. Annina Wede slog frisparken till Lovisa Åhl Höjer som sköt in bollen vid bortre stolpen.

- Lovisa Åhl Höjer stack ut extra mycket i dag. Hon gjorde en riktigt bra match. Vi har fått betalt nu och tjejerna har visat en enorm moral, säger Wärja.

Hur ska ni behålla den här känslan?

- Vi ska vila några dagar men sen är det hård träning som gäller. Serien vänder och då ska vi verkligen vara med och slåss.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!