Uppgivet Alvik skapade inte mycket mot Tyresö

Hemmalaget mäktade med ett offsidemål och ett par skott utanför.Men efter 0-2 (0-2) mot Tyresö är det bara jobbigt uppenbart.Det här laget har givit upp för säsongen.- Du ser ju själv hur det ser ut, säger Hanna Nyberg.

ALVIK2008-10-06 06:00
Forwarden försöker inte ens linda in svaret på frågan om spelarna verkligen givit allt i förlustmatchen mot Tyresö. Motståndaren visserligen ett hyfsat mittlag med allsvenska ambitioner - men så löd ju beskrivningen av Alvik också inför division I -säsongen.
Nyberg rycker på axlarna när hon bekräftar att det knappast går med 100% satsning i varje läge längre. Men hon suckar också över faktumet att man inte avslutar snyggt för hemmapubliken.
- Vi viker ner oss i första. Inget mer att säga om den halvleken, förutom att de gör mål då, suckar hon.
Men Alvik gjorde också mål. Efter 0-1 i elfte minuten hade Jenny Forssberg ett skott Tyresömålvakten tvingades släppa till retur och då var Hanna Nyberg framme. I offsideposition.
- Tyvärr var den nog ganska klar, ja.
“Skulle vilja vinna en till"
Hon hade dessutom ett skott som oturligt styrdes ut genom en touch i det följande anfallet men sedan Tyresö fått också sitt andra mål, i 27:e minuten, tappade Alvik. Hemmalaget kom egentligen inte till en enda riktigt bra chans även om andra halvleken var ändå något bättre.
- Vi sätter mer press och löper mer, efter att ha legat för långt ifrån i första, säger Nyberg.
Alvik saknade både Daniela Grönberg - borta med känningar i en lårmuskel - och Viktoria Kenning utöver långtidsskadade Emma Luttu, knappast några plus i ett redan motigt läge. Men Nyberg menar att man borde presterat bättre oavsett trupp.
- Nej, det finns verkligen inte mycket att säga om den här matchen, upprepar hon.
Nu har man Eskilstuna borta innan avslutningen hemma mot bottenkollegan Gideonsberg den 18 oktober. Lite gry orkar Nyberg pressa fram när hon avslutar:
- En till vinst skulle man ändå vilja ha.