Titta, nu har Alvik hittat segerflytet i norrtrean

Vårens vinstmaskin Assi har totalt tappat flytet. Men Alvik har hittat storformen.- Vi visste att vi måste ge järnet och stoppa Assis farliga forwards, säger Robert Nyström, tvåmålsskytt efter 3-0-segern.

Robert Nyströms två mål blev matchavgörande.

Robert Nyströms två mål blev matchavgörande.

Foto:

ALVIK2011-08-04 06:00

Den målsättningen lyckades Alvik med och segern var rättvis.

Alvik fick också det viktiga första målet. Simon Larsson var på väg igenom då han krokades av Andreas Nilsson.

Det var solklar straff och luktade frilägesutvisning lång väg.

Men utmärkte domaren Keijo Hyvärinen var av en annan mening.

- Regeln har ändrats och heter numera målchansutvisning. Det handlade om en krokning som gett frispark ute på planen. Därför var det straff. Men jag anser att Alviksspelaren inte ägde situationen och därför plockade jag inte fram det röda kortet, förklarar Hyvärinen.

Sedan Linus Backman prickat in straffen var det Robert Nyströms tur att spela huvudrollen. Alvikskaptenen gjorde både 2-0 och 3-0.

Tränat ikapp
Nyström har haft en trasslig vår med skador och sjukdomar.

- Jag har kunnat träna bra under sommaren och först nu är jag ikapp. Det blev inget mål under våren men nu har jag gjort fyra mål på tre matcher. Men det är förstås en bit upp till fjolårets 15, säger han.

Nyström var bäst i laget tillsammans med bombsäkre målvakten Anders Eriksson och hela backlinjen.

Assi har bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna och tappade nu serieledningen till Kiruna. Laget vaknade först vid 0-2 men lyckades inte spräcka nollan även om Diego rörde om en del i Alviksförsvaret och var nära några gånger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!