Skön födelsedag för Alvikshjälten

Ett formtoppat Alvik avslutade vårsäsongen med att köra över tabellgrannen Robertsfors.Dessutom med två assist och ett mål av födelsedagsbarnet och matchhjälten Simon Brännström.- De är inte lätta att tas med så det här kändes bra, utbrister den purfärske artonåringen efter 4-0 (3-0).

Födelsedagsbarnet Simon Brännström omfamnas av lagkompisarna efter sitt 3-0-mål mot Robertsfors.

ALVIK2009-06-29 06:00
Avslutningen inför sommaruppehållet blev verkligen till rena jubelföreställningen för de 227 i publiken på Liko Arena. Alvik gick ut med ett mördande offensivt tempo och dominerade i allt utom höjdduellerna mot det långa och i luften skickliga Robertsfors.
Efter en farlig vänsterfrispark för gästerna i åttonde matchminuten handlade det därmed mest om Alvik. Martin Kallerhult hade en bra dubbelchans i trettonde och Simon Brännström ett långskott på returen efter en lång frispark som sånär smet in under ribban i 24:e minuten - men det blev i stället Brännströms framspel till kaptenen Robert Nyström i 28:e som resulterade.
"Strumprullare"
Nyström drev förbi målvakten och satte säkert 1-0. I 35:e var det dags igen när Lucas Lundqvist stod rätt för att högerskarva på ett snävt vänsterinlägg av samme Brännström och med fyra minuter kvar till pausen återstod förstås bara att kliva fram på egen hand.
- Var nog mest en strumprullare, skrattar han apropå trean. En luftakt som i alla fall var ett konststycke för publiken.
Målet satt nog extra skönt efter armbågen som tvingat Brännström av planen fram och tillbaka i 32:a minuten och i 71:a till slut gav ett byte mot Oskar Lindström.
- Han mådde lite illa i halvtid så vi bytte. Jag var inte alls missnöjd med honom, tvärtom var han en av våra bästa idag, berömmer tränaren Ivan Nordqvist efter matchen.
Nordqvist hade verkligen inte mycket att vara missnöjd med. Det skulle möjligen vara att man efter att Alvik åter chocköppnat med 4-0 på ett hårt långskott av Niklas Holma, bara minuten in i andra halvleken, tappade onödigt mycket spel när gästerna flyttade upp och pressade så mycket de kunde.
Måste sköta sig i sommar
Anfallet förlorade i precision och fick svårt att behålla bollen i kampen med Robertsfors backlinje. Å andra sidan var det egna försvaret lysande.
- Tyckte vi pratade riktigt bra idag. Visst, vi tog lite slut i andra, men det är väl ok i den här hettan, säger Brännström.
- Backlinjen har vuxit något enormt. Tony (Lindvall) är ju den enda med någon ålder, resten bara valpar, skrattar Nordqvist och fortsätter:
- Nu gäller bara att vi är nogranna och sköter oss i sommar. Han tillägger med glimten i ögat till nyblivne artonåringen Brännström:
- Men han får fira i kväll. Jag förutsätter att det blir på Coca-Cola...
Målen: Robert Nyström, Lucas Lundqvist, Simon Brännström, Niklas Holma.