Säker seger för Alvik i kommunderbyt mot bottenlaget: Vi får kämpa

Division II -drabbningen mellan topplaget Alvik och nästjumbon Luleå Damfotboll blev inte den massaker tabellägena antyder.Efter en match stenhårt inriktad på försvar förlorade Luleå med i sammanhanget lindriga siffror.- Vi får kämpa, det är cred till dem, berömmer Alviks Cecilia Edlund.

En kul eftermiddag på jobbet... Alviks Hanna Nyberg och Anna Nilsson jublar efter 3-0 mot Luleå DFC.

ALVIK2012-08-27 06:00

Hemmalagets matchstart gick annars helt planenligt då Linnea Tiensuu inspelad i centralt läge efter 26 minuter kunde sätta ettan med en låg boll bakom Luleåmålvakten Rebecca Carlsson. Men målet medförde inte den islossning publiken väntat sig - Luleå lyckades trots tung Alviksdominans fortsätta försvara sin bur.

Kom inte upp i normal standard
- Hyfsat jämnt. Spelet är inte så mycket på vår planhalva men vi får ändå kämpa, konstaterar Edlund.

En kvart in i andra halvleken kunde Petra Wärja öka till 2-0 genom en nick på vänsterhörna av Felicia Hansson. Cecilia Edlund hade strax efter ett helt öppet läge att göra 3-0 - men:

- Sköt på en spelare. Den är jag inte helt nöjd med, säger hon, flinar och tillägger:

- Det var ju mycket folk framför målet men jag står inte långt ifrån så jag ska ju göra mål på den.

I 78:e minuten kunde ändå Anna Nilsson ordna trean men laget hade i ärlighetens namn haft lägen för ytterligare ett knippe mål. Möjligen saknade Alvik den där allra sista skärpan.

- Vi kommer inte riktigt upp i högsta standard - men 3-0 räcker ju, säger Edlund.

I just den här omgången ovanligt långt. Serieledaren Notviken tappade oväntat poäng mot Åkullsjön, ett resultat som ställde jagande Alvik på samma poäng i tabelltoppen. Mer spännande kan det med andra ord inte bli inför fredagkvällens toppdrabbning lagen emellan.

- Då smäller det, säger Edlund och lovar någonting helt annat än vid vårmötet då Notviken enkelt vann.

- Det är jämnare nu. Vi är mycket bättre än då, det kommer att bli en stenhård match.