Otäck olycka - Kallerhult bars ut på bår

Martin Kallerhult bars ut på bår i slutminuterna efter en svår krock med sundsvallsmålvakten när Alvik förlorade med 1-0 och ramlade ur tvåan.Det hände i minut 88 och det var en ren olyckshändelse. Kallerhult var på väg framåt och satsade allt. Den utmärkte målvakten Joel Wikström rusade ut. Kollisionen var oundviklig. Kallerhult landade olyckligt på ryggen och blev liggande. Han var medvetslös och blödde från näsan. Han fördes med ambulans till Sunderby sjukhus.

Martin Kallerhult kollderade med Sundsvalls målvakt Joel Wikström. Det blev en otäck smäll, där Kallerhult tappade medvetandet och blödde ur näsan. Som tur var handlade det om en lättare hjärnskakning. Foto: GÖRAN STRÖM

ALVIK2009-10-19 06:00
Dessbättre var skadan inte så allvarlig som man först befarade. Kallerhult fick komma hem från sjukhuset på lördagskvällen.
- Det handlar om en lättare hjärnskakning. Martin var groggy och mörbultad, men kände sig efter omständigheterna okej, säger tränaren Ivan Nordqvist.
Martin Kallerhult har varit Alviks store målskytt den här säsongen. I första kvalmatchen mot IFK Sundsvall spelade han inte eftersom han nyligen blivit pappa.

I lördags var Kallerhult med igen för att försöka rädda Alvik.
Han är 33 år och det kan ha varit hans sista match.
- Martin är en drömspelare och vi hoppas naturligtvis att han fortsätter, säger Ivan Nordqvist.
I första halvlek fick Kallerhult aldrig ytorna. Men i den andra visade han sin styrka. I minut 56 fick han äntligen den rätta löpbollen. Med kraft och fart sprang han igenom sundsvallsförsvaret och hade ett gyllene läge då han kapades bakifrån av Per Axelsson.
En straffsituation kan ofta diskuteras. Den här var solklar.
Men domaren, Roland Adelsson från Vindeln, befann sig snett bakom händelsen och blåste inte.

Och assisterande domaren Conny Hugman från Luleå, som knappast kunde haft ett bättre läge från sin position på linjen, höll flaggan nere.
För alla som såg Stefan Ishizakis filmning som gav Elfsborg straff mot Trelleborg var det närmast ett hån.
Till och med i sundsvallslägret medgav man att det luktade straff.
Publiken protesterade, spelarna protesterade och alvikstränaren Jörgen Eriksson visades upp på läktaren för sina protester.
Redan tidigare hade domaren varit i blåsväder. Sundsvallsmålvakten fångade en bakåtnick med händerna - utanför straffområdet.
Domaren valde att ge Alvik frispark och nöjde sig med att ge målvakten gult kort.

William Olaussons frisparksboll från halvmånen räddades på mållinjen och även returen räddades av en sundsvallsback på mållinjen.
Fem minuter före slutet var det en ny straffsituation när Martin Kallerhult fälldes. Men domaren slog ut med händerna och lät spelet fortsätta. Förmodligen en rätt beslut - den gången.