Noll mål - då fick Alvik med sig en poäng

En ribbträff i första halvlek och två missade jättelägen i andra.Därför fick Alvik nöja sig med 0-0 mot Malå.- Vi vaknade upp först de sista 20 minuterna, konstaterar tränaren Ivan Nordqvist.

ALVIK2011-06-20 06:00

I förra omgången gjorde Alvik en stormatch mot Assi men föll i 97:e minuten.

Den kallduschen hade inte Alviksspelarna lyckats skaka av sig i första halvlek mot Malå.

- Det kändes redan under uppvärmningen att den förlusten levde kvar, säger Nordqvist.

Alvik gjorde inte någon bra första halvlek men ett stabilt målvaktsspel av Anders Eriksson räddade hemmalaget.

Ahmad Habib var närmast med en ribbträff efter dryga kvarten.

Men i mitten av andra halvleken vaknade Alvik och satte stundtals press mot gästerna.

Linus Backman var närmast, men helt fri med utmärkte målvakten Patrik Stenlund väntade han tiondelen för länge och Stenlund kunde rädda.

En kvart efteråt hade också inhopparen Marcus Jonsson ett jätteläge, men nådde inte riktigt fram för att stöta in segermålet.

"Det känns bra"
Som så ofta är fallet när ett lag pressar så får motståndarna en jättechans. Så var också fallet när en Malåspelare kom helt fri i slutskedet.

Men Anders Eriksson lyckades parera och få bort bollen med hjälp av Viktor Edström.

Den generationsväxling Alvik gjort i år gäller inte målvaktssidan. När Erik Torstensson valde BBK fick trotjänaren Anders Eriksson, 30, chansen igen. Och Eriksson har varit mycket bra de senaste matcherna.

- Vi hade visa försvarsproblem i början men de har vi rättat till. Det känns bra, säger Alviksmålvakten.

Försvarsmässigt fanns det inte mycket att klaga på. Backlinjen var homogen och Alexander Öhman har skolats om till en utmärkt mittback. Han bildade ett säkert lås tillsammans med Viktor Edström.

På mittfältet verkade Robert Nyström på gång efter en vår fylld av skador och sjukdomar.

Nu gäller det för Alvik att också få till målskyttet.