Målorgie från Wede säkrade Alviks kontrakt

Annina Wede, Annina Wede, Annina Wede, Annina Wede.Det kan låta tjatigt. Men med sina fyra mål redan under en första glimrande halvlek säkrade "Nina" Wede Alviks kontrakt i damtvåan.

Hjälte. Annina Wede gjorde fyra mål.

Hjälte. Annina Wede gjorde fyra mål.

Foto: Martin Thelénius

ALVIK2011-09-26 06:00

Fyrlingen var förstås personligt rekord.

- Det stämmer. Och det tredje målet är jag mest nöjd med, säger hon.

Det var då Wede med imponerande driv i steget sprang igenom hela Hägglundsförsvaret från mittplan och hade ork att säkert placera in 3-0.

Efter Moröns skrällseger mot Assi var Alvik tvingat att vinna för att inte åka ur. Och det gjorde Alvik med bravur efter långa stunder av propagandaspel, låt vara mot tabelljumbon.

- Vi förlorade seriepremiären mot Hägglunds med 2-3 och den förlusten har förföljt oss hela säsongen. Därför var vi ute efter revansch, säger tränaren Kenth Wärja.

Trots den miserabla starten på säsongen kan Wärja vara nöjd med det första året som tränare.

- Vi hade en poäng efter sex matcher. Inget av lagen i de högsta serierna som startat så dåligt lyckades klara sig kvar. Men vi gjorde det, säger Wärja med stolthet.

Wede siktar högre upp
Mycket talar för att han stannar i klubben ytterligare ett år.

- Vi talades vid redan i somras och nu ska vi ta ett nytt snack, säger han.

Men stannar Annina Wede? Hennes drivkraftiga steg och målskytte skulle förmodligen gå hem även i en högre serie.

- Jo, jag vill prova på spel i en högre division. Men om och var det blir är inte klart, säger Wede.

Det fanns mycket att gotta sig åt i Alvik i lördags. Anne Landströms resoluta mittfältsslit, inte minst hennes utmärkta huvudspel.

Klara Grahns friska takter i anfallet, Johanna Isaksson med utmärkta inlägg fyllde på med två mål i andra halvlek. Cecilia Edlund, Olivia Hansson - ja, det är lätt att plocka till sig go´bitarna hos hemmalaget. Och då glömmer vi försvaret som inte hade några problem med Hägglunds ströanfall.

- Vi har tappat några onödiga poäng under säsongen. Men vi har ett bra lag och vi har visat att vi kan spela bra fotboll även mot de bättre lagen, säger Annina Wede.

I lördags visade Alvikstjejerna att de även kan spela bra mot de sämre lagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!