Kallerhults målkalas ger Alvik hoppet tillbaka: Det här var underbart skönt

Måstematch för Alvik och massor av nerver.Då klev Martin Kallerhult fram.Med tre mål sänkte han Anundsjö helt på egen hand och tog sitt Alvik upp över kvalsträcket.- Jäkligt härligt, jublade hjälten efter 3-1 hemma på Liko.

Kallerhult och Brännström - anfallsduo i Alvik.

Alvik2009-09-21 06:00
Förutsättningarna var glasklara. Alvik låg en poäng efter Anundsjö på kvalplats och dyrbara poäng stod på spel när lagen möttes.
Förutsättningarna speglade också matchbilden. Det var inget skönspel att tala om. Kamp, krig och gnäll var ingredienserna i streckmatchen.
Men det var Alvik som skapade hetast målchanser. Simon Brännström och Martin Kallerhult var stenhårda där framme.
Klinsiskt avslut
Efter drygt 20 minuter inledde Kallerhult målskyttet när han frispelades av Robert Nyström. Kliniskt satte han 1-0 för hemmalaget.
- Jag hittade en yta och fick en perfekt djupledsboll av Robban. Jag hade gott om tid på mig att sätta dit bollen, sa Kallerhult om sitt första mål.
Anundsjö vaknade till efter målet och tryckte på framåt. Men storspel av Erik Torstensson i målet och William Olausson i mittförsvaret gjorde att Alvik hade ledningen i paus.
"Riktigt skönt"
I andra halvlek fick Alvik en smakstart. Återigen var det Martin Kallerhult som höll sig framme när Simon Brännström passade fram bollen snyggt i sidled.
Ett säkert avslut innebar 2-0. Viktigt.
- Ett riktigt skönt mål, sa Kallerhult om tvåan.
Men Anundsjö svarade omedelbart genom Goran Zdravkov som satte 2-1. Plötsligt var det nerv på Liko.
Sedan låg Anundsjö på för ett kvitteringsmål, men Alvik lyckades hålla tätt där bak. När Martin Kallerhult på stopptid satte sitt tredje mål för dagen, även denna gång framspelad av Simon Brännström, var den ack så vikiga hemmasegern klar.
- Jäkligt härligt. Det var självklart nervöst och det gjorde spelet lidande. Men vi lyckades så det känns riktigt, riktigt skönt, sa Martin Kallerhult efter matchen.
Brännström betalade
Han blev stor hjälte med sina tre mål. Och hans suveräna samspel med Brännström i anfallet kan bli Alviks främsta vapen i jakten på nytt kontrakt.
- Mot Piteå serverade jag honom två gånger, nu fick han betala igen lite, sa Kallerhult med ett leende.
Med två omgångar kvar ligger Alvik på kvalplats och kan, med lite tur, även ta sig över kvalstrecket.
Tränaren Ivan Nordqvist pustade ut rejält efter slutsignalen.
- En stor lättnad. Nu har vi i alla fall kvalplatsen i egna händer och vi ska se till att inte tappa den. Det här var underbart skönt, sa han.
Målen: 1-0 (21) Martin Kallerhult, 2-0 (48) Kallerhult, 2-1 (50) Goran Zdravkov, 3-1 (91) Kallerhult.
Varning, Alvik: William Olausson.