Här får Övertorneå SK jubla för första gången

Spekulationerna kring Övertorneås division III-bygge har varit många.Sedan laget krossat Alvik i seriepremiären behöver ingen tveka längre.- Jäkligt bra faktiskt, skönt att få en sådan start, utbrister tvåmålsskytten Hector Garcia efter 4-1-segern (0-2) på Liko Arena.

Här får de jubla för första gången. Övertorneå har varit osäkra över sin form. Men i premiären körde laget över Alvik.

ALVIK2011-04-26 06:00

Garcia är lika överraskad som resten av laget sedan man dominerat matchen mot Alvik, en av de klara seriefavoriterna, fullständigt.

Hemmamålet var den typiska tröstbollen, inrullad i sista minuten av Ahmad Habib som därmed fick utdelning för sitt frenetiska slit sedan inbytet i 71:a minuten - men i övrigt var matchen helt och hållet gästernas.

Efter tio minuters hårt tryck mot Alviks bur var det typiskt nog Hector Garcia, tidigare målfarlig toppforward i Ohtana/Aapua, som fick göra Övertorneås allra första mål i "trean". En bra tvärpassning över mitten från Mattias Bäcklin grundade för Garcia som enkelt utnyttjade den alldeles för stora högerluckan i hemmaförsvaret och säkert satte 0-1 med 26 minuter på matchklockan.

Bra anfallsspel under matchen
- Bara skjuta in, inte mycket med det, säger han och flinar.

I 38:e gjorde Bäcklin själv 0-2 och Alvik var definitivt i brygga.

Övertorneå kunde unna sig att släppa en aning i andra halvleken men tappade aldrig sitt spel. När det allt mer pressade Alvik med 20 minuter kvar av matchen försökte flytta upp genom att gå över på trebackslinje och flera byten kom också nya luckor.

Första gången laget spelade ihop
Övertorneå såg möjligheten och ökade med matchens vackraste mål till 0-3. Kristoffer Paez startade med att vackert vända bort och finta sin motspelare innan en lång passning längs vänsterkanten till Garcia, som drev vidare upp mot kortlinjen och spelade över nästa Alviksspelare med sin perfekta passning till avslutaren Jussi Hakasalo rakt framför mål.

- Han slängde sig ju. Jag fick världens hit och såg Jussi i mitten, bara att passa in - men det var just att jag fick dit en tå så jag kunde lobba över killen som gjorde det, säger Garcia som utöver straffskottet till 0-4 i 88:e minuten välförtjänt blev utsedd till matchens lirare.

Alvik besegrade faktiskt Övertorneå med 4-1 vid en träningsmatch i januari. Sedan dess har en hel del hänt med nykomlingen som nu kanske får revidera målsättningen att "bara" hålla sig kvar i serien.

- Förutom högerbacken (Jonatan Rytyniemi) är ju alla nya i laget och förra helgen var första gången vi spelade tillsammans allihop... En riktig överraskning det här, avslutar Garcia med ett passande leende.