Han spelade skadad - och blev stor hjälte

Han spelade skadad sista kvarten.Ändå lyckades Linus Backman bli stor matchhjälte för Alvik.- Jag gick på knäna på slutet, säger segerskytten efter vändningen mot Kiruna.

Linus Backman, Alvik, var ett stort orosmoln för Kirunas målvakt Emil Siljegren när lagen möttes på Liko arena.

Alvik2012-05-09 06:00

Det var två väntade topplag i division III som möttes på Liko arena i går - Alvik och Kiruna.

Och det blev en tuff match. Alvik rullade mest boll, men Kiruna bjöd på flera farliga kontringslägen i första halvlek.

Redan efter en kvart fick gästerna utdelning då snabbe Anders Mannela satte 1-0.

"Borde ha gjort mål"
Omgående började Alviks jakt på en kvittering. Och lägena radade upp sig. Främst för anfallaren Linus Backman som gick en tuff match mot Kirunas duktiga målvakt Emil Siljegren den här kvällen.

Backman hade flera superchanser från nära håll - men Siljegren spikade igen.

- Jag borde ha gjort mål i första. Först sköt jag över och sedan var det en snabb "tåpangare" som gick rakt på mål, säger Backman om sina jättelägen.

I andra halvlek tog Alvik över fullständigt. Men det skulle dröja ända till den 80:e minuten innan kvitteringen kom genom Christoffer Ståhl.

Samtidigt gick Linus Backman omkring och haltade. Han hade åkt på en lårkaka efter en tuff närkamp med Siljegren - och tvingades spela med kramp den sista kvarten.

- Jag gick på knäna på slutet, det var riktigt jobbigt, säger han.

Trots skadan såg Backman till att bli stor hemmahjälte. I minut 89 kunde han till slut överlista Emil Siljegren och sätta 2-1 för Alvik.

- Jag försökte bara hitta första hörnet och hade tur att bollen gick innanför stolpen. Sjukt skönt, säger Backman.

Efter matchen hyllades han av sin tränare Pär-Anders Bergh:

- Jag fattar inte hur han orkade slita så mycket, han spelar ju med kramp. Men det var grym moral från hela laget, säger han.

"Känns lite bittert"
Kirunas tränare Jonas Kurak var besviken efter matchen.

- Det känns lite bittert. Vi försökte kriga i andra halvlek och det höll ju länge. Men till sist fick de två snabba mål. Det var surt, säger han.

Var det två blivande topplag som möttes?

- Ja, absolut. Det var en bra match med högt tempo. Det är inte många som kommer åka hit och ta en trepoängare i år, säger Kurak.