Fortsatt motvind för Alvik: Det är bara att fortsätta jobba

Motvindskampen fortsätter för Alvik som med nöd och näppe tog säsongens första poäng mot nykomlingen Kalix vid tredje division III -omgången.- Åtminstone ett fall framåt. Det är bara att fortsätta jobba, säger tränaren Ivan Nordqvist efter 2-2 (1-1).

ALVIK2011-05-09 06:00

Hemmalaget hade ändå börjat bra. Ledningsmålet efter 12 minuter, ett högerinlägg av Alexander Öhman som ramlade in nära krysset, var vackert men också snöpligt för Kalix och borde varit rätta vitamininjektionen för Alvik. Men i stället lyckades gästerna minst lika snöpligt kvittera under halvlekens övertidsminut sedan Tommy Jakobsson spelat fram utmärkte Freddy Kwizera från sin högerkant, en boll som till slut landade hos Jacob Josefsson och avslutades strax innanför närmaste stolpen.

"Långbollstaktik"
- Kalix är ett spelande lag med bra profiler, som Kwizera, och självförtroende, berömmer hemmatränaren.

I gästernas läger var man å andra sidan ändå inte helt nöjda med matchbilden.

- De tryckte ju på hårt med sin långbollstaktik. Vi visste hur de skulle spela så vi backade hem ordentligt och väntade på kontringar - men hittade inte riktigt vårt eget spel, medger Kalixtränaren Kalle Kantola.

Ändå var det Kalix som tog ledningen i andra halvleken sedan Emil Kauppi efter drygt tjugo minuters spel gjort 1-2 med en 20 meters frispark efter marken.

- Tungt, då var det uppförsbacke, konstaterar Ivan Nordqvist om bollen som passerade muren och precis smet under armen på hemmamålvakten Anders Eriksson.

Nu lyckades Alvik ändå hyfsa siffrorna med sitt 2-2, målet ett vänsterinläg mot bortre stolpen av Tobias Johansson med tio minuter kvar av matchen. Men matchen lämnar alltså en del att önska.

- I den period vi är nu får vi kämpa för varje boll. Men det gäller bara att träna bra, inte tänka i negativa banor och skita i den j-vla tabellen, säger Ivan Nordqvist.

Kalix hade minuterna före 2-2 kalasläge att i stället punktera matchen när Freddy Kwizera spelade in Robert Johansson till perfekt läge. Skottet gick dock över målet - och i Kalix är man trots allt nöjda med poäng mot Alvik.

- Visst är vi nöjda. Alla matcher kommer att bli riktigt tuffa för oss, det gäller bara att hålla en jämn nivå, säger Kantola.

Målen, Alvik: Alexander Öhman, Tobias Johansson. Kalix: Jacob Josefsson, Emil Kauppi.