Felt felfritt, Alvik

Ett Burträsk på kvalplats kunde aldrig hota formstarka Alvik.Första hemmamålet föll efter fem minuter - och sedan visade Hanna Nyberg att de gamla takterna sitter.- En nästan felfri match - vi gör vad vi ska, säger hon med ett brett leende efter hat trick och klara 6-0 (3-0).

Linnea Tiensuu och Hanna Nyberg storspelade mot Burträsk.

ALVIK2012-08-13 06:00

Nej, lagen i tabellens mittskikt ska inte kunna hota Alvik i dagens form, extra stärkt av den rehabiliterade måltjuven. För Nyberg var det bara säsongens andra match med full speltid men hon intygar att allt känns bra.

- Jag känner ingenting, eller, litegrann i slutet av matchen men inget att säga något om.

En titt i protokollet understryker att spelet flyter som på gamla dagar. Linnea Tiensuu startade målskyttet efter ett friläge redan i femte minuten och kunde i 15:e passa Nyberg från kanten.

- Jag kom på bakre och sköt in den, beskriver hon sitt första mål för dagen.

Men det skulle komma mer. Efter ett ribbskott och en nick över målet av Johanna Isaksson samt ett friläge för Tiensuu, en boll gästernas målvakt med nöd och näppe styrde ut, fick Hanna Nyberg med tre minuter kvar av halvleken ett friläge som gav 3-0. Elva minuter in i andra kunde hon så fullborda sitt hat trick genom en lååång lobb över målvakten.

Svagt försvar
De flesta väntade nog att också 5-0 skulle gå till Nyberg men en snygg Alviksfint lät Anna Nilsson rusa emellan och stöta in bollen i 74:e minuten. Symboliskt för den svaga länken i ett Burträsk som annars kämpade väl

- De var snabba och bra, i början backade vi faktiskt lite och tog det säkra före det osäkra. Men man märkte ganska fort att backlinjen var deras svaga punkt, avslutar Hanna Nyberg.