Drömöppningen

Alvik har bjudit på en chockstart i tvåan.Sju poäng av femton möjliga är inget annat än en kanonöppning av det nederlagstippade byalaget.- Jag är imponerad av grabbarna, säger tränaren Ivan Nordqvist.

Alvikstränaren Ivan Nordqvist har all anledning att se nöjd ut. Hans lag har tagit sju poäng på den inledande fem matcherna i serien. Något som få hade räknat med.

Alvikstränaren Ivan Nordqvist har all anledning att se nöjd ut. Hans lag har tagit sju poäng på den inledande fem matcherna i serien. Något som få hade räknat med.

Foto: Martin Thelénius

Alvik2009-05-26 06:00
Nog är det harmoni i Alvik för tillfället. Med två segrar och en oavgjord match hittills har "underdogsen" överraskat alla.
Ja, i alla fall nästan alla.
Tränaren Ivan Nordqvist tar framgången med ro.
- Nej, inte är jag förvånad. Däremot är jag imponerad av grabbarna. Mot Ersboda senast offrade de både läppar och tänder vilket gav resultat, säger han.
Det blev storstryk i seriepremiären mot Mariehem och inte många hade förväntat sig något annat av nykomlingen. Alvik hade haft en tung försäsong utan några fantastiska resultat.
Men bottennappet avskräckte ingen i byalaget. Effekten blev snarare motsatt och premiärförlusten en tändvätska.
Två segrar togs omgående mot Umedalen och Anundsjö. Serieledarna från Piteå blev visserligen för tuffa, men övertidskvitteringen mot Ersboda i lördags var ett bevis både på karaktär och vinnarskalle.
Jobbar för framgången
Alvik är ett lag som aldrig ger upp.
- Det är jättekul med fotboll för tillfället och stämningen är riktigt bra i laget. Det är ju självklart både roligare och lättare för killarna att träna när vi plockar poäng, säger Ivan Nordqvist.
Men han poängterar att det krävs väldigt hårt arbete för att den positiva trenden ska fortsätta.
- Det är viktigt att vi hela tiden är noggranna och minimerar våra misstag. Och så måste vi fortsätta våga jobba in i det sista, vi får aldrig ge upp, säger han.
Hur känns det att ha samma poäng som IFK Luleå?
- Det är klart att det är roligt när lillebror kan matcha storebror. IFK har haft en liten svacka, men jag är helt övertygad om att de kommer tillbaka, säger Nordqvist.
Längtar till derbyt
Nedräkningen till årets första Luleåderby har redan börjat. Den 8 juni tar IFK Luleå emot Alvik på Skogsvallen.
Och Ivan Nordqvist längtar.
- Vi har allt att vinna och de har pressen på sig. Man kan ju hoppas att deras självförtroende inte är på topp, men samtidigt har jag en känsla av att de gärna vill tvåla dit oss, säger Ivan Nordqvist.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!