Alvik hyllades efter utklassningen i byn

Mot Infjärden var bensinen tillfälligt slut.Men mot Notviken hade serieledande Alvik full tank igen - då bjöd man på målfyrverkeri.Och sen fick man också en hyllning av gästernas lagkapten.- Det är det bästa laget vi har mött, säger Daniel Engberg.

Gammal är äldst. Robert Nyström satte Alviks ledningsmål och sedan släppte aldrig topplaget greppet. "Jag har varit med för länge för att ta ut något i förskott", säger Nyström.

Gammal är äldst. Robert Nyström satte Alviks ledningsmål och sedan släppte aldrig topplaget greppet. "Jag har varit med för länge för att ta ut något i förskott", säger Nyström.

Foto: Kurt Engström

ALVIK2012-06-11 06:00

Efter sex raka vinster satte Infjärden i onsdags stopp för segermaskinen Alvik. Det var inte bra - för Notviken.

När de i går gästade Liko arena möttes de av regn och kyla men också av ett stekhett hemmalag som var revanschsuget och på målhumör.

Kort och gott: Notviken fick sota för Alviks förlust tidigare i veckan.

- Vi bestämde oss för att vi nu måste ut och jobba stenhårt, och det tycker jag vi visar från start. Vi sätter prägel på matchen direkt och får det där 1-0-målet. Det kändes riktigt skönt, säger Alviks lagkapten Robert Nyström.

Och det var Robert Nyström, eller "Mr Alvik" om man vill kalla honom så, som angav tonen med ett distinkt avslut i matchminut 13.

"Tunga"
Efter det kom Notviken in i matchen och framförallt vindsnabbe anfallaren Robin Lundgren skapade en del vassa chanser, men hemmakeepern Oskar Zetterström höll tätt.

- Vi har många fina lägen men det är något med dem... det går inte. De är tunga och det är i princip farligt varenda gång de slår in bollen. Och då måste vi sätta våra chanser, säger Notvikens lagkapten Daniel Engberg innan han hyllar serieledarna:

- Det är det bästa laget vi har mött hittills, helt klart. Men sen tycker jag vi viker ner oss i andra halvlek och det är där vi förlorar matchen.

Ja, sista 45 minuterna vill nog gästerna helst glömma. För Alvik hann med att göra både ett, två och tre mål och därmed tog man också sin sjunde seger på åtta matcher och drygade ut sin serieledning.

Men hur långt det kommer att räcka för Alvik, det vill inte Robert Nyström sia om.

- Jag har varit med för länge för att börja spekulera. Men en sak är säker - varje poäng man har tagit, den har man, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!