Lahdenperäs lyft

Det blev ett litet jubileum för Anton Lahdenperä i måndagens världscupslalom i Alta Badia. Norrbottningen kom på 26:e plats och tog poäng för 20:e gången i världscupen.- Jag tar med mig första åket, säger han i mobiltelefonen på väg till Österrike och nästa tävling.

Anton Lahdenperä är efter en tung säsongsstart på väg att hitta formen. I går tog han världscuppoäng i Alta Badia.

Anton Lahdenperä är efter en tung säsongsstart på väg att hitta formen. I går tog han världscuppoäng i Alta Badia.

Foto: leif hammarström

ALTA BADIA2011-12-20 06:00

Första åket var hans hittills bästa den här säsongen och gav en 18:e-plats - trots att han hade så pass högt startnummer som 56.

Av de 30 åkare som kvalade in till andra åket hade Anton de högsta startnumret och framförallt övertygade han i slutet av åket.

Inte lika bra i andra åket
26-åringen från Gällivare SK var 1,72 efter ledande österrikaren Marcel Hirscher.

- Det var riktigt bra. Jag trodde inte att det skulle vara så bra. Hade ett par missar i början och försökte släppa på och fick det att fungera.

Första åkets resultat skapade förväntningar och innebar att Anton fick starta, som nummer 13 i det andra. Men han lyckades inte upprepa insatsen från första åket och halkade ned åtta placeringar.

- Jag försökte verkligen, men hittade aldrig flytet. Tvingades också ta en härnål från fel håll.

Nöjd med resultatet?

- Nej, det kan jag inte vara. Det betyder egentligen inte så mycket. Men det är klart att det var kul att komma ned och ta poäng.

På rätt väg
Anton Lahdenperä medger också att resultatet var välkommet efter en motig inledning.

I första världscuptävlingen kvalade han inte in till andra åket och förra veckan fick han det inte att stämma i två tävlingar i Europacupen.

- Underlaget var dåligt i EC-tävlingarna, det är en förklaring. Annars är formen bra och det ska kunna komma fler resultat.

Närmast åker Lahdenperä i österrikiska Flachau på onsdag. Det är en kvällstävling och den sista före nyår.

- Jag har åkt en Europacuptävling där tidigare. Backen är flack, på gränsen för världscup. Men jag brukar kunna åka bra även när det är flackt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om