Löftet knep dubbla SM-guld

Hannes Grym är på väg att avsluta den alpina juniorkarriären på bästa sätt. Vid äldre junior-SM i Fjätervålen tog han guld i både slalom och storslalom.

Vinnare. Hannes Grym, Storklintens Alpina, tog två guld i ÄJSM.

Vinnare. Hannes Grym, Storklintens Alpina, tog två guld i ÄJSM.

Foto: Leif Hammarström

Alpint2017-03-20 09:52

– Det var målet med helgen, säger 20-åringen från Storklintens Alpina.

I slalom ledde Hannes Grym med 60 hundradelar och var näst snabbast i det andra. Marginalen till Filip Vennerström, Sundsvall, blev 25 hundradelar.

– Första åket var bra. Det andra är jag inte riktigt nöjd med, men det gav ju i alla fall guld.

I storslalom avgjorde Grym med ett imponerande andraåk – han låg femma efter det första – och vann med 28 hundradelar före Filip Vennerström.

– Fick inte riktigt till tajmingen i första åket. Det gick bättre i det andra, framför allt på övre delen.

Hannes Grym är nu uppe i fyra juniorguld. Tidigare har han två i YJSM – och det finns chans till fler medaljer. I slutet av månaden åker han SM i storslalom och ÄJSM i fartgrenarna i Åre.

Av de norrbottniska herrarna i övrigt blev det som bäst en elfteplats i slalom genom Olle Hahlin, Arvidsjuar. Elias Grym, Storklinten, kom 18:e i storslalom.

Bland damerna gjorde Sofie Gidlund, Kiruna, två stabila tävlingar. Bäst gick det i storslalom, som gav en fjärdeplats och i slalom blev hon nia.

Det kördes även YJSM i Fjätervålen, det gav dock inga norrbottniska medaljer. Men det blev två topp 10-placeringar – båda på damsidan:

Linnea Bergman, Luleå, i störtlopp och Matilda Edvinsson, Kiruna, i slalom.

Bästa resultatet på herrsidan noterade Johan Klein, Kiruna, som kom 14:e i slalom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om