Storklubben ratar Luleå Hockey-backen

Luleå Hockey lånade ut Ryan Johnston till Lugano. Där gjorde backen stor succé. Men den schweiziska storklubben vill inte behålla Johnston.

1 maj 2018 18:06

Inför säsongen 2017/18 valde Luleå Hockey att värva den NHL-meriterade backen Ryan Johnston. 26-åringen blev dock aldrig den tongivande spelaren som Luleå hade hoppats på.

Efter 36 SHL-matcher lånade Luleå ut honom till Lugano i Schweiz.

Där gjorde Johnston succé. Efter två assist på en grundseriematch stod han sedan för 10 poäng på 17 slutspelsmatcher. Han bidrog till att Lugano tog sig till final, där det blev förlust.

– Han gjorde ett bra jobb hos oss. Vi är glada över hans prestationer. Vi tog in honom som en femte import och jag måste säga att han var en bra värvning, säger Roland Habisreutinger, sportchef i Lugano.

Habisreutinger fortsätter:

– Han fick spela väldigt mycket. Bortsett från två matcher mot Fribourg så spelade han samtliga matcher. Vi är nöjda med honom.

Johnston har kontrakt med Luleå Hockey nästa säsong. Klubben vill hitta en lösning så att kontraktet bryts.

Lugano nästa? Nej.

Den schweiziska storklubben vill inte ha Johnston i sitt lag nästa säsong.

– Vi sa till honom i går att vi vill ha fyra importer i laget när försäsongen drar igång. Vi ser inte honom som en av dessa fyra. Om jag inte får en större budget så kommer vi inte att kunna ta Ryan. Om jag får mer pengar så kanske vi kan ha en femte import. Men som det ser ut nu ska vi ha fyra, och Ryan är inte en av dessa. Vi letar en solid back som är mer fysisk i sitt spel, säger sportchefen Roland Habisreutinger.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!