Stördes av skada: "Det har gjort ont"

Hans andra säsong i Luleå Hockey blev inte alls som Joonas Jalvanti hade hoppats. Nu berättar han om den skada han har besvärats av. "Det har gjort ont – och då är det inte lätt att göra sin grej", säger han.

26 april 2019 10:43

Säsongen började olyckligt för Joonas Jalvanti som missade flera träningsmatcher efter att ha skurit sig på en skridsko när han skulle byta skena.

En bit in på säsongen drabbades den 30-årige finländaren av ytterligare en skada.

– Det är ingen stor skada. Jag kommer inte behöva någon operation, eller så. Men det har gjort ont. Och då är det inte lätt att göra sin grej, säger Joonas Jalvanti.

Han tillägger sedan:

– Men vi har lagt upp en plan som jag ska arbeta utifrån i sommar, och förhoppningsvis är det bra till nästa säsong. Så att alla får se den gamle vanlige Joonas igen.

Att han är besviken över sin säsong är inget han hymlar om.

– Det är kul att det gick så bra för laget. Men för mig personligen var säsongen en stor besvikelse. På slutet var min roll inte heller särskilt stor, och när man bara får några minuter per match är det svårt att spela bra.

– Samtidigt förstår jag varför jag inte fick så många minuter. Alla de andra spelade ju bra. Och det gjorde inte jag, tillägger han – och fortsätter:

– Men jag är riktigt revanschsugen. Och jag hoppas att kroppen ska kännas bra till nästa säsong. Så att jag kan hjälpa laget göra en ännu bättre säsong, och gå ännu längre i slutspelet.

Han gläds över värvningarna av landsmännen Juhani Tyrväinen och Arttu Ilomäki.

Han och Juhani Tyrväinen växte upp i Lahti och har spelat tillsammans i Pelicans.

– Det är en bra värvning. Han är en riktigt duktig spelare, och jag tror han kommer passa bra in i vårt spelsystem. Jag tror publiken kommer gilla honom också. Hans tacklingar är tunga, säger Joonas Jalvanti.

Sedan tillägger han:

– Jag känner inte Arttu. Men det är också en bra spelare, och det känns fint att få in några jag kan prata finländska med i omklädningsrummet.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund