Stjärnan skadad – efter otäcka kraschen

Han har missat Genèves sex senaste matcher. Nu berättar Johan Fransson varför. "Jag fick en hjärnskakning och skadade två ryggkotor när vi mötte Fribourg för två veckor sedan", säger backstjärnan.

6 december 2018 16:46

Det var i en duell med Fribourgs Julien Sprunger han skadade sig. Men han tycker domaren gjorde fel när han gav schweizaren matchstraff.

– Jag tycker synd om honom. Det var inte alls hans fel. Utan helt och hållet mitt eget, säger Johan Fransson.

Sedan fortsätter han:

– Jag hade precis täckt undan ett skott i boxplay, och skyndade ut mot vänsterkanten för att slå i väg pucken. Men jag fastnade med ena skridskon i isen och brakade in i sargen.

Han tog sig dock av isen på egen hand.

– Det gjorde ont i ryggen, men jag ville inte bli utburen på en bår, säger Johan Fransson.

Hur mår du nu?

– Det kunde ha varit bättre, säger han, men konstaterar samtidigt att det kunde ha gått betydligt värre, innan han tillägger:

– Huvudet känns bättre. Jag börjar få tillbaka energin. Det känns också skönt att veta vad det är som är fel i ryggen. Och tanken är att jag ska börja med rehabiliteringen snart.

Han hoppas kunna göra comeback efter juluppehållet.

– Fast vi har inte bestämt något datum, utan det får ta den tid det tar, säger Johan Fransson.

Han fortsätter sedan:

– Men att vara skadad är det tråkigaste som finns, och jag hoppas det inte ska dröja alltför länge. För det är fler spelare som är skadade.

Hans skada fick Genéve att värva Eric Martinsson. Men han är inte orolig för att hamna utanför laget.

– Vi är sju importer nu och det är bara fyra som får spela. Men för tillfället är det bara två som kan spela och en är borta resten av säsongen. Och det gick riktigt bra innan jag skadade så det är inget jag tänker på, säger Johan Fransson.

Han har däremot börjat fundera över framtiden.

– Jag vet faktiskt inte var jag kommer spela nästa säsong, säger Johan Fransson, vars kontrakt med Genève går ut till våren.

Att han och Luleå Hockeys sportchef Stefan Nilsson har pratats vid är inget han hymlar om.

– Vi har fört en dialog ända sedan i fjol, men vi har inte pratat kontrakt, eller så, säger han.

Lockas du av tanken på spel i Luleå Hockey nästa säsong?

– Det är absolut ett alternativ. De gör det jäkligt bra just nu, och har något spännande på gång. Och jag känner en del av spelarna i laget. Men jag är öppen för det mesta, och vi får se hur det blir. Det beror lite på vad familjen känner.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund