Lucas Wallmark bröt i och med målet sin 23 matcher långa måltorka när han med ett dragskott från den vänstra tekningscirkeln satte reduceringen.

Förlusten till trots så var det Wallmarks Carolina Hurricanes som förde matchen. Bland annat så vann laget skottstatistiken med klara 40–23.

Wallmark fick 15:31 minuters speltid i matchen varav 1:34 minuter var i power play och det var också i den spelformen som han satte sitt tredje NHL-mål i karriären.

Artikelbild

| Oscar Sundqvist trycker in Oscar Klefbom i matchen mellan St Louis Blues och Edmonton Oilers.

Wallmark under denna säsongen därmed producerat 11 poäng (2+9).

Oscar Sundqvist spelade också natten till torsdag med sitt St Louis Blues.

Redan efter dryga sex minuter presenterade sig Sundqvist i matchen då han från en position bakom målet hittade Ivan Barbashev som i sin tur satte 1–0-målet för Blues.

Sundqvists Blues gjorde också 2–0 under den första perioden, men sedan tog Edmonton Oilers över med såväl en reducering som kvittering. Matchen avgjorde på straffar och där var gästande Oilers hetare och vann matchen med 3–2.

Sundqvist som fick 13:51 minuter på isen gjorde i och med passningspoängen sin sjätte poäng (4+2) för säsongen och sin 15:e totalt i NHL-karriären.

I AHL tvingades Isac Lundeström lämna isen poänglös för andra matchen i rad. I nattens match mellan Lundeströms San Diego Gulls och gästerna Tucson Roadrunners så blev det förlust, 2–5, för Lundeströms lag.

Peter Cehlarik stod för en passningspoäng när hans Providence Bruins vann med 5–0 mot Toronto Marlies.

Axel Holmström gjorde det matchavgörande målet, 3–2, när hans Grand Rapids vann med 4–2 hemma mot San Antonio.