Missar grundserien – då är stjärnan tillbaka

Luleå Hockeys Nils Lundkvist och Isac Lundeström missar resten av grundserien. Men båda förväntas vara tillgängliga när det är dags att spela SM-slutspel.

11 mars 2019 12:45

Isac Lundeström skadades i en match mot Linköping i torsdags förra veckan. Skadan uppstod när han fick en tackling bakifrån och in med huvudet i sargen. Hans andra smäll mot huvudet på kort tid.

Forwarden förväntas missa de resterande två omgångarna av SHL. Men när det är dags för SM-slutspel så räknar Luleå Hockey med att han är tillbaka i spel igen.

– Ja, vi räknar med att ha både Isac (Lundeström) och "Nisse" (Lundkvist) tillbaka i träning nästa vecka. Då har de en vecka i kroppen innan matcherna börjar, så om allting går som det är planerat så ska det vara lugnt, säger Luleå Hockeys assisterande tränare Henrik Stridh.

Under måndagsträningen saknades lagkaptenen Erik Gustafsson och målvakten Niklas Rubin. Dessutom klev Karl Fabricius av efter halva träningen. Anledningen är att samtliga åkt på förkylning, de förväntas dock vara tillgängliga för spel i seriefinalen mot Färjestad.

– Gustafsson (Erik), Rubin (Niklas) och "Fabbe" (Fabricius) är lite småförkylda. Det är ingen fara utan det är mer en säkerhetsåtgärd. De hade kunnat träna idag men vi vill inte chansa nu när vi är så nära slutspelet. De ska åka med på resan till Karlstad, de har varit lite krassliga under helgen men är på bättringsvägen.

Han fortsätter:

– Läkarteamen har koll på dem och hade det varit så att de varit på väg åt fel håll, då hade de inte följt med.

Junioren Viktor Edström åker laget med som extraforward för att fylla luckan efter Isac Lundeström.

– Han var med som extraforward nu i hemmamatchen mot Linköping eftersom Isac inte var med och åker med nu. Marek Korenchik är kvar hemma för att träna och spela tillsammans med juniorlaget.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Kent Vikström