Matchhjälten ställer sig frågande: "Jag fattar inte"

För tredje gången på lika många matcher klev han fram - Rögledödaren Niklas Olausson.

26 januari 2019 21:15

Luleå var ute efter en snabb revansch efter derbyförlusten mot Skellefteå i torsdags. Vad kunde då passa bättre än match mot ett motstånd man har haft väldigt lätt för på senare tid?

För Rögle är något av en drömmotståndare för Luleå Hockey. Den senaste skånska vinsten kom för knappt sex år sedan, den 11 februari 2013. Luleå hade inför matchen vunnit tretton av fjorton möten lagen emellan.

Det skulle bli seger även denna gång – även om det krävdes förlängning.

Där blev Niklas Olausson matchvinnare, något han blivit samtliga matcher mot Rögle den här säsongen. Det matchavgörande målet i hemmasegern, straffmålet senast lagen möttes i Ängelholm, och denna gång det matchavgörande målet i förlängning.

– Det är kul givetvis, men det är nog mer tillfälligheter att det är just Rögle, säger Niklas Olausson som ändå verkar trivas med att möta de grönvita skåningarna.

– Det är alltid tufft att komma ner hit, men det är roliga matcher när man kommer ner hit. Bra tryck och en härlig arena att spela i.

Målet som kom att avgöra matchen kom exakt halvvägs in i förlängningen. Nils Lundkvist tog fart mot kassen och testade Ville Kolppanen. För Niklas Olausson var det bara trycka in returen i öppet mål

– Det är ju hans (Lundkvist) mål. Han har bra tramp, bryter in och sen får jag öppet mål. Det var jätteskönt. Jag var rätt trött och ville ha en pass först. När inte den kom slutade jag åka, men sen var det plötsligt öppet mål.

Trots segern var det inte helt glada miner i Luleålägret efter matchen. Thomas ”Bulan” Berglund menade att ett rån skett i arenan eftersom Isac Lundeströms fått ett mål bortdömt i slutet av den tredje perioden.

Niklas Olausson är även han väldigt frågande när det gäller det bortdömda målet.

– Jag fattar inte varför de dömer bort det. Han säger att han sparkar, men han ser ju inte ens pucken och den tar på knäet och går in i mål. Jag har inte ens en tanke på att det ska vara bortdömt.

Domaren Marcus Linde som ringde på målet förklarar sin syn på saken:

– Det vi tittar på är att benet gör en rörelse och tillför fart på pucken. Då är det inte ett godkänt mål. Vi ser en framåtrörelse med benet och vi får stöd för den bedömningen av situationsrummet i Stockholm.

Niklas Olausson fick även en ganska brysk tackling mot huvudet av Rögles Leon Bristedt.

– Jag ser inte vad som händer med den tar rätt i huvudet. Jag var lite groggy, men det kändes ändå bra efter ett tag.

Domaren Pehr Claesson erkänner efteråt att det nog borde varit en utvisning och att det inte är omöjligt att discplinnämnden tar upp tacklingen i efterhand.

Matchfakta

Rögle?2

Luleå Hockey?3

SHL

Målen, Luleå: Nils Lundkvist, Karl Fabricius, Niklas Olausson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!