Luleå om Sellgren: "Det var väldigt väntat"

Jesper Sellgren har skrivit på för Carolina Hurricanes. Luleå Hockey sitter lugna i båten och kommer inte att agera. "Det kommer inte som någon överraskning", säger Ulf Engman, assisterande General Manager i Luleå Hockey.

28 maj 2019 22:28

Luleåbacken har kritat på ett treårskontrakt med NHL-laget Carolina Hurricanes. Enligt Ulf Engman, assisterande GM i Luleå Hockey, har klubben väntat på det här beskedet.

– Det var väldigt väntat att de skulle sajna honom nu. Men sedan blir det ju en lurig situation, slår han sig in i NHL så är han ju förlorad så är det, säger Ulf Engman och fortsätter:

– Men vi för en bra dialog med Jesper och hans agent. Och han är mer sugen på att vara i Luleå än att spela i AHL och vi har rättigheterna till det på vår sida. Så det blir antingen NHL eller Luleå Hockey, säger Engman.

Det finns alltså en möjlighet att Jesper Sellgren kan komma att göra som Isac Lundeström gjorde säsongen som gick. Efter att först ha provat lyckan i Nordamerika och spelat NHL-matcher med Anaheim Ducks flyttades Lundeström ner till AHL-laget San Diego Gulls. Efter en tid där valde Lundeström att avsluta säsongen i Luleå Hockey på lån.

– Vi får vänta och se hur det går på campen för Jesper helt enkelt, säger Engman.

20-årige Jesper Sellgren har alltså skrivit på ett treårskontrakt med NHL-laget.

– Det kommer inte som någon överraskning, han är väl värd att få sin chans, säger Engman.

Hur tänker Luleå Hockey om Sellgren försvinner för gott?

– Försvinner han för gott så måste vi hitta en ersättare. Men vi kommer att vänta och se, vi kommer inte ta in någon förrän till hösten i sådana fall, säger Engman och fortsätter:

– Vi tycker att vi har en riktigt stark backsida sedan tidigare, vi får vänta och se helt enkelt.

Jesper Sellgren befinner sig i Nordamerika där han spelar AHL-slutspel med Charlotte Checkers där finalspel väntar i Calder Cup.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jesper Sandberg