Luleå Hockey-spelaren hyllas: "Bra för oss"

Han har fått islossning sen låneavtalet förlängdes säsongen ut. Nu hyllas Luleå Hockey-forwarden – av den allsvenska klubben.

11 januari 2018 14:32

Axel Levander, 20, har noterats för fem SHL-matcher den här säsongen men mestadels har Luleå Hockey-forwarden varit uttlånad.

Först till Piteå Hockey i hockeyettan – sen till Tingsryd i allsvenskan.

Där har talangen skjutit fyra poäng (3+1) på 17 framträdanden – men det har lossnat rejält den senaste tiden.

Mot Bik Karlskoga i måndags stod han för en fin assist till Hannes Johansson när Tingsryd vann med 2–0 och i onsdags sköt han ett av målen när Leksand besegrades med 4–3 på övertid.

Hemligheten till att det har lossnat?

Det har Tingsryds tränare svar på.

– Man glömmer lätt att det är en ung kille och allsvenskan är ingen dålig nivå. Han kom först hit och då var frågan hur länge han skulle bli första omgången, men nu (i slutet av december) när det blev klart att han blir kvar här hela året så har jag sett honom växa både på isen och som person. Han har kommit jäkligt bra in i gänget och på så sätt vuxit som spelare, säger Magnus Sundquist och fortsätter:

– Jag tycker han har sina styrkor. Han jobbar bra men har väl fram till för nån tid sen fortfarande haft en liten släng av juniorhockey i det här, men det är nog mycket för att han har velat så mycket. Nu har han verkligen vuxit och fått förtroende. Det är kul att se.

Så du ser en tydlig skillnad sen det blev klart att han stannar hela säsongen?

– Ja, det gör jag. Det är som jag säger, man glömmer bort att de här som trots allt har varit med en del är unga killar som kommer till allsvenskan. Jag menar – ska du gå in och vara riktigt, riktigt bra i allsvenskan måste du vara en fullfjädrad spelare, så det tog lite tid för honom att komma in i det.

Tingsrydstränaren fortsätter:

– Han har varit bra för oss. Det är jättekul att se. Det är en fin och bra kille och mycket populär i laget. Tingsryd är ett litet ställe men vi har en fruktansvärt bra sammanhållning i laget. Det är hockey i byn här. De tränar på förmiddagarna, äter lunch ihop och gör mycket saker tillsammans. Det ser ut som att han stormtrivs.

Sen tillägger Sundquist:

– Jag är jättenöjd med honom.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!