Kovacs första ord efter uppgifterna om Örebro

Uppgifterna om att Robin Kovacs ska vara klar för Örebro nästa säsong slog ned som en bomb under fredagen. Kovacs själv har varit omöjlig att nå för en kommentar men väljer nu ett berätta för Norrbottens Media vad som gäller.

9 november 2019 19:23

Robin Kovacs väljer nu att ta bladet från munnen angående uppgifterna.

– Jag har kontrakt med Luleå Hockey i år och mitt fokus är här och nu. Mitt mål är att ta både SM-guld och CHL-guld med Luleå i år. Vad som händer efter säsongen vet jag inte, det är min agent (Michael Rosell) som tar hand om det, säger Robin Kovacs.

Kovacs fortsätter:

– Jag lägger ingen fokus på nästa säsong. Jag är professionell och kommer göra det jag älskar mest och det är att spela hockey och göra det för klubben jag spelar i. Det som händer nästa år vet jag inte, säger Luleåforwarden till Sporten.

Så du är inte klar för Örebro nästa år?

– Nä, det är jag inte. Jag har fått förslag från andra klubbar, det är inget att sticka under stol med, men jag är inte klar för någon ny klubb.

Det var i en artikel i Sportbladet som den påstådda övergången publicerades under fredagen. Många Luleåsupporters reagerade starkt i sociala medier när uppgifterna kom ut. Något som Robin Kovacs har förståelse för.

­– Det är klart att det inte är roligt men de får ha sina åsikter. Om en spelare blir klar för någon annan klubb så här tidigt på säsongen så förstår jag vad fans och supportrar tycker. Men som sagt, jag är inte klar för någon annan klubb, det är Luleå som gäller.

Har du förhandlat med Luleå Hockey om en förlängning?

– Nä, jag har inte hört något från Luleå, säger Kovacs.

Så du dementerar uppgifterna att du ska vara klar för Örebro?

– Ja, jag är inte klar för någon annan klubb, säger Robin Kovacs.

Något speciellt du vill hälsa till Luleåfansen?

– Jag har sagt mitt, jag är inte klar för någon annan klubb och jag förstår fansens besvikelse när en sådan här rubrik dyker upp. Jag hoppas de ser mig som samma spelare och människa även nu, säger Robin Kovacs.

Sporten söker Robin Kovacs agent Michael Rosell för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!