Kaptenen: "Jag har lärt mig mycket av det"

Förra säsongen slutade i besvikelse för Luleå Hockey – som blev tvåa i grundserien och enkelt slog ut Växjö Lakers i kvartsfinalen – men var chanslöst mot Frölunda. Kapten Erik Gustafsson menar att det var en "ovärderlig erfarenhet" för laget. "Jag har i alla fall lärt mig mycket om mig själv av det", säger han om semifinalförlusten.

22 augusti 2019 07:00

Han tycker man tappade sitt spel i semifinalen mot Frölunda.

– Vi borde ha litat på den grundidé som hade tagit oss dit. Men vi lyckades inte att samla ihop oss efter avancemanget och blev frustrerade när vi inte fick till det. Samtidigt måste man ju ge Frölunda att de gjorde det bra, säger han.

Han tror mycket på årets upplaga av Luleå Hockey.

– Det kommer krävas hårt jobb även fortsättningsvis. Men jag tycker vi har blivit starkare som lag och tror vi har en ännu bättre chans den här säsongen. Vi ska vara ett topplag, säger Erik Gustafsson.

Torsdagens träningsmatch mot Skellefteå blir hans första den här säsongen.

– Det ska bli sjukt kul. Träningsmatcher kan vara svåra att tagga till inför. Men det är det inte när vi möter Skellefteå, säger han.

Han ser också fram emot att spela tillsammans med sin nya backpartner Nils Lundkvist.

– Jag tror det kommer bli bra. Han har mycket hockey i sig och jag tycker han tog kliv när han kom tillbaka från juniorlandslaget. Allt blir också lättare när man är en vänster- och en högerskytt, säger Erik Gustafsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund