Hishon: "Varje dag har känts som ett lotteri"

Han är på is igen och hoppas kunna vara tillbaka i spel om några veckor. Nu berättar Luleå Hockey-centern om skadediagnosen som gett rehabiliteringen ett lyft. "Det har blivit mycket bättre sen vi upptäckte det här", säger Joey Hishon.

23 januari 2018 14:08

Bortamötet med Karlskrona i slutet av oktober blev den nionde raka matchen som Joey Hishon, 26, kom till spel i.

Sen började problemen för Luleå Hockeys kanadensiske centern.

Han missade tre matcher, spelade två, missade tre, spelade en, missade fyra och spelade en igen.

Den där sista var mot HV71 på bortaplan fem dagar innan jul.

Sen dess har 26-åringen stått på skadelistan.

Nu är Joey Hishon tillbaka i isträning.

Under tisdagen gjorde han sitt tredje pass iförd vit tröja, vilket innebär att han inte är tacklingsbar.

– Jag känner mig definitivt mycket bättre nu. Det går framåt och förhoppningsvis är jag tillbaka i spel om några veckor, säger Joey Hishon innan han fortsätter:

– Vi har en plan nu där vi jobbar hårt med att bygga upp min kondition och få mig i matchform så att jag kan tillföra något till laget när jag kommer tillbaka.

Hishon tillägger:

– Vi får också se hur min kropp reagerar, om några problem dyker upp eller så. Men hittills känns det riktigt, riktigt bra. Nu blir det några dagar till utan kroppskontakt – sen, om allt fortsätter att gå bra, får vi ta ett beslut om hur vi går vidare.

Joey Hishon berättar att rehabiliteringen har börjat ge effekt sen de hittade det som mest troligt har varit problemet hela tiden.

Men vägen dit har varit svår.

– Det har varit riktigt komplicerat. Först trodde vi att det var min nacke, sen kände vi lite grann "kanske det är en hjärnskakning, kanske det är min nacke". Vi kunde inte riktigt komma fram till vad det var – men efter lite tester kom de fram till att jag har ett diskproblem i övre delen av ryggen. Det kan vara orsaken till smärtan i nacke och huvud, säger Hishon och utvecklar:

– Det var riktigt bra att de hittade det. Inte bara för behandlings skull utan också mentalt för mig – att jag vet att det kanske inte är mitt huvud utan något från ryggraden. Det är definitivt mer positivt och det är utifrån det vi arbetar nu i rehabiliteringen. Det är också det enda jag har sett positiva resultat av.

Kanadensaren har haft hjärnskakningar tidigare i karriären, bland annat missade han hela säsongen 2013/14 på grund av sviterna från en sådan.

Den här gången har inte symptomen varit som då – och det var också det som fick honom att misstänka att det kan röra sig om en annan skada.

– Senast jag hade en hjärnskakning försvann aldrig symptomen, utan de var alltid där. Nu har det inte varit så. Jag har försökt förklara för folk att varje dag har känts som ett lotteri, att jag inte vet hur det kommer att kännas när jag vaknar, säger Hishon.

Sen tillägger Hishon snabbt:

– De har sagt att det låter mer som en nack- eller ryggskada och det har blivit mycket bättre sen vi upptäckte det. Jag har gjort övningar för att få disken att gå tillbaka och förhoppningsvis kan vi arbeta bort det här nu.

Hur har det varit för dig att inte kunna spela på ett tag?

– Jag älskar hockey och jag älskar att se på hockey – men det blir frusterande att sitta vid sidan om och se mina lagkamrater kämpa så hårt de kan varje dag. Det är så klart inte kul, utan jag vill vara på isen och försöka vinna hockeymatcher tillsammans med dem, säger Hishon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!