Han vill tillbaka till Luleå – redan den här säsongen

Axel Levander lånas ut till hockeyallsvenskan. Målet med utlåningen är att ta en plats i Luleå Hockey – redan den här säsongen. "Det är klart att jag siktar på det", säger Axel Levander.

9 november 2017 13:44

Under tisdagsförmiddagen blev det klart att Luleå Hockey-talangen Axel Levander lånas ut till hockeyallsvenskan och Tingsryd. Utlåningen till Smålandsklubben gäller fram till årsskiftet.

– Det känns givetvis riktigt, riktigt bra, säger han.

I och med att det blev klart med en utlåning betyder det att han inte kommer spela kvällens DM-final med Piteå mot just Luleå.

– Det hade samtidigt varit roligt att möta Lulleå, men nu blev det så här.

På söndag åker Levander ner till Tingsryd, men fram till dess kommer han varken träna med varken Luleå eller Piteå.

– Jag kommer att köra på själv fram tills att jag flyger ner till Småland.

Redan tidigare den här säsongen har han varit utlånad – och då i Piteå Hockey. Där gjorde han stor succé med sju poäng på fem spelade matcher.

– Allsvenskan är självklart en nivå högre och jag kommer sättas på prov lite mer. Jag känner att det här kommer bli en bra utmaning för att sedan ta mig tillbaka till Luleå igen.

Vad hoppas du uppnå med den här utlåningen till Tingsryd?

– Jag ser det här som en bra möjlighet att utvecklas och visa att jag klarar av den här nivån för att sedan komma tillbaka till grabbarna i Luleå. Det är i SHL som jag vill spela, det är drömmen.

Siktar du på att vara tillbaka redan den här säsongen?

– Det är klart att jag siktar på det. Men jag får ta ett steg i taget, säger Axel Levander.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Larsson