Frågetecken kring stjärnan inför seriefinalen

Niklas Olausson saknades senast, men Luleåtränaren hoppas att centern kommer till spel i lördagens seriefinal mot Färjestad.

18 januari 2019 19:51

I torsdagens bortamatch mot HV71, som Luleå vann med 4–0, saknade man Niklas Olausson, Austin Farley, Fredrik Styrman samt långtidsskadade Pontus Själin och Patrick Cehlin.

Mot Färjestad hoppas Luleåtränaren Thomas "Bulan" Berglund att Niklas Olausson är redo för spel igen.

– Han har haft känningar av illamående. Vi tror att han kan spela, men vi avvaktar till i morgon (läs lördag) och tar ett beslut då, säger Berglund.

Austin Farley och Fredrik Styrman kommer däremot inte till spel.

– Farley spelar inte, men vi tror inte att han är så långt borta. Vi hoppas på nästa vecka. Styrman har fått en kraftig sträckning i ljumsken och blir borta ett tag. Han är inte att räkna med nästa helg heller, i bäst fall om två veckor. Det är synd.

Det innebär att man spelar på sex backar. Erik Gustafsson, Jesper Sellgren, Oscar Engsund, Nils Lundkvist, Joonas Jalvanti och Daniel Sondell.

– Vi har inte råd med mer strul på backsidan. De gjorde det bra sist, bara de håller sig skadefria.

Mot HV71 bildade Karl Fabricius, Jonas Berglund och Robin Kovacs en ny kedja som direkt gjorde succé. De stod för tre mål och låg minst sagt bakom segern, men Berglund har ännu inte bestämt om trion fortsätter ihop.

– Vi får se hur vi formerar laget. Det beror på om Olausson spelar eller inte.

Under fredagskvällen var 5 400 biljetter sålda till lördagens seriefinal. Luleå toppar tabellen med 61 poäng och tvåan Färjestad ligger på 57.

– Det är jäkligt kul. Det är kul att spela när det är drag på läktaren, säger Berglund.

När det gäller Färjestad kommer inte Ilari Melart till spel, enligt Värmlands Folkblad. Däremot är lagkaptenen Mikael Wikstrand tillbaka.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund