Förvandlats till Luleås nye målkung: "Han får gärna fortsätta"

För tredje matchen i rad gjorde han mål. Niklas Olausson stod för en ny fullträff när Luleå besegrade Mora. Nu är han uppe på 14 mål – bäst i laget.

16 februari 2019 21:53

Luleå öppnade matchen bra och tog ledningen efter fem minuter. Mora bjöd Robin Kovacs på ett friläge, men Christian Engstand räddade hans försök.

Då dök Niklas Olausson upp och slog in returen.

Han tog därmed över förstaplatsen i den interna målligan från Jack Connolly och det är tydligt att Luleåtränarna har förvandlat passningsgeniet till en målmaskin.

– Ja, vi har skruvat på några skruvar och så fick vi igång hans målskytte. Det är roligt att det går bra för honom. När andra har torka måste någon annan kliva fram. Nu har "Olle" gjort det och han får han gärna fortsätta med det, säger Luleås assisterande tränare Henrik Stridh.

Mora kvitterade i slutet av perioden efter ett välplacerat handledsskott av Emil Aronsson. Hemmalaget tog över matchen i andra perioden och var många gånger nära ett ledningsmål.

Men Luleå hade Joel Lassinantti mellan stolparna.

– I dag ställer vi till det för oss och Joel får rädda upp det. Han har varit bra för oss länge, men tidigare har han haft bra hjälp av försvaret. Det hade han inte i andra perioden. Han fick rädda oss när vi strulade till det, säger Stridh och forstätter:

– Det var ingen höjdarmatch. Vi börjar hyggligt, men sedan blir vi slarviga och tappar kanske lite ödmjukhet. Vi spelar svårt och tappar puckar. Mora är läskiga för de spelar chansartat och fyller på med mycket folk.

Luleå stod för en betydligt bättre tredje period och skapade chanser. Austin Farley var mycket nära, men pucken ville inte in och matchen gick till förlängning.

Då klev Petter Emanuelsson fram och avgjorde.

På torsdag väntar derby på bortaplan, och då tror Stridh på en annan matchbild.

– Nu har vi några dagar på oss att träna innan det är dags för derby. Då är jag inte orolig att vi inte kommer spela bra.

När det gäller skadeläget saknades både Isac Lundeström och Fredrik Styrman. Båda tvingades utgå mot Malmö förra veckan. Lundeström efter en smäll mot huvudet och Styrman efter en handskada.

– Fingret hoppade ur led för Styrman och vi räknar med att han är borta i två veckor. När det gäller Lundeström så har han haft symtom på hjärnskakning, men det är inte konstaterat. Vi vill inte chansa och ta med honom, så han vilar och så får vi se på måndag hur han mår.

Matchfakta

Mora-Luleå 1–2 (efter förlängning)

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund