Första orden efter otäcka smällen: "Var inte alls beredd"

Isac Lundeström har börjat träna igen efter smällen han åkte på mot Malmö. "Det var rätt otäckt – och det är klart att man är lite orolig precis efteråt – men det känns bättre nu", säger den 19-årige Luleå-centern.

18 februari 2019 14:31

Det var i slutet av den första perioden mot Malmö som han kolliderade med Frederik Storm i mittcirkeln.

– Jag skulle vända om snabbt i mittzon, och så stod han där, säger Isac Lundeström.

Han tillägger sedan:

– Jag kom in lågt i situationen, så det tog lite illa. Men det var en olyckshändelse. Han kom faktiskt fram efteråt och bad om ursäkt. Han sa att det inte var meningen.

Nu har det konstaterats att det bara rör sig om en lättare hjärnskakning.

– Jag blev lite chockad. Jag var inte alls beredd på det där. Det var rätt otäckt. Och det är klart att man är lite orolig precis efteråt. Men det känns bättre nu. Jag kunde cykla lite lätt i söndags och körde själv på is en stund i dag, säger Isac Lundeström.

Tror du att du kommer kunna spela i torsdagens derby?

– Vi får se, säger han och fortsätter:

– Jag vill förstås spela, och känns det okej i morgon och jag kan börja träna med laget så finns det kanske en möjlighet. Men det kan bli för tajt inpå. Och jag har en lång karriär framför mig, så jag vill inte stressa tillbaka och riskera något.

Även om det bara har blivit tre poäng så här långt så är han nöjd med sina tio första matcher efter återkomsten.

– Vår kedja har inte riktigt lyckats att hålla ihop det i en hel match än. Men jag tycker de flesta av förstaperioderna har känts riktigt bra. Vi har skapat mycket chanser. Det är klart att jag hade velat göra mer poäng. Men det är inte hela världen om jag inte gör några så länge vi vinner. Och det kommer nog att komma så småningom, säger Isac Lundeström.

Sedan tillägger han:

– Jag hade tre eller fyra skott som gick just utanför senast, och har haft många lägen som jag borde ha gjort mål på i de tidigare matcherna. Jag måste bara bli mer distinkt. En del av skotten har varit på tok för dåliga. Jag är kanske lite ovan vid att få den typen av lägen.

Att han står kvar på noll mål trots att han har skjutit 20 skott är inget som bekymrar honom.

– Jag har kanske försökt mig på för svåra grejer under matcherna, på träningarna brukar jag göra en del mål, säger Isac Lundeström.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Olsson Jiglund