Därför valde Hållander Luleå: "Jag gillar honom"

Flera SHL-klubbar var ute efter hans namnteckning, men för Filip Hållander var valet inte så svårt. "Jag tror jag kan få en bra utveckling i Luleå och att ha "Bulan" (Thomas Berglund) som tränare", säger han.

29 april 2019 12:42

Under måndagen blev värvningen offentlig.

Forwarden Filip Hållander har kritat på ett ettårskontrakt med Luleå Hockey. 18-åringen är född i Sundsvall och har hela sin karriär spelat med Timrå IK.

Nu ser han fram emot att testa vingarna.

– Det känns jättebra. Jag har följt Luleå under säsongen och när de började visa intresse var jag direkt på och ville komma upp. Det känns jättekul att det är klart, säger Hållander som var på besök i Luleå under förra veckan.

– Jag var uppe i trakterna och fiskade, så då svängde jag förbi och träffade sportcheferna och såg hur det såg ut. Jag fick en jättebra känsla.

När fick du veta om Luleås intresse?

– Vi åkte ut på måndagen och i slutet av veckan fick jag höra av agenten att Luleå var intresserade. Jag kände snabbt att det kändes intressant.

Varför föll valet på Luleå?

– Jag tror att min spelstil passar bra i Luleå med hårt jobb, mycket fart och kollektivet som gör det. Jag tror jag kan få en bra utveckling i Luleå och att ha "Bulan" (Thomas Berglund) som tränare. Jag gillar honom och hans sätt att spela.

Jag har hört att många SHL-klubbar ville ha dig.

– Ja, det har varit en ovanlig situation för mig. Jag har spelat i Timrå i hela mitt liv och inte varit med om att byta klubb. Det var en konstig men ändå rolig känsla att vara eftertraktad. Det är ett tecken på att man gjort något rätt under säsongen.

Stefan "Skuggan" Nilsson jämför dig med Mikael Renberg. Hur känns det?

– Ska jag vara ärlig så har jag inte superduperbra koll på Micke Renberg. Jag har sett lite, men det är inte den spelaren jag kollat mest på. Men han var en jättebra spelare och det är jättekul att han jämför mig med honom. Renberg har haft en jättebra karriär, så jag är stolt över det såklart, men samtidigt ska jag försöka att spela mitt spel.

Du känner ingen press?

– Nejdå, det är lugnt.

Hållander draftades av Pittsburgh Penguins i den andra rundan av fjolårets draft. Som det ser ut blir det en säsong till i Sverige.

– Jag har inte hört så jättemycket. Jag ska åka över på deras camp i sommar och prata lite, men de brukar bara säga åt mig att fokusera på säsongen som kommer och om det skulle vara något får vi ta det efter säsongen. Nu är mitt fokus på Luleå och göra mitt bästa där, så får vi ta Pittsburgh sen.

Du räknar med att bli kvar i Luleå under hela säsongen?

– Ja, det är det jag vill. Jag vill vara i Luleå hela säsongen.

Hållander känner Nils Lundkvist och assisterande tränaren Henrik Stridh sedan tidigare.

– "Nisse" har pratat gott om Luleå sedan innan. Vi är jättebra kompisar och det är skönt att ha honom där uppe. Jag har också pratat en del med Stridh, som tidigare var i Timrå, vilket känns bra.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund