Damhockeyspelarna ansluter sig till facket

"Äntligen slipper vi att tala för oss själva", säger Luleå Hockeys Johanna Fällman.

20 april 2018 13:48

Luleå Hockeys och övriga svenska damhockeyspelare ansluter sig till Sico (Sveriges ishockeyspelares centralorganisation), meddelar man i ett pressmeddelande.

Sico utgör, tillsammans med Unionen, spelarfacket.

– Vi välkomnar att damishockeyspelarna ansluter sig till Sico. Vi ser nu fram emot att kunna förbättra förutsättningarna även för damhockeyspelarna och organisera hela elithockeysverige, säger Erik Zachrisson, generalsekreterare på Sico.

Ett besked som tas emot väl av Luleå/MSSK:s Johanna Fällman:

– Äntligen slipper vi att tala för oss själva. Med Sicos hjälp kommer vi kunna skapa oss bättre förutsättningar både på och utanför isen. En väl fungerande landslagsverksamhet är en sak vi vill ha hjälp med, säger Fällman i pressmeddelandet.

Även Luleås finalmotståndare uppskattar beskedet.

– Det är inte en dag försent att vi organiserar oss. En viktig del i damhockeyn utveckling och för nästa generation damspelare, säger Linköpingsstjärnan Pernilla Winberg.

– Det här känns helrätt. Nu ska vi jobba tillsammans för att skapa bättre förutsättningar för oss själva men framförallt för framtidens damspelare. Nu är det dags att ställa krav på både Svenska Ishockeyförbundet och SDHL för att vi ska få en bättre vardag, säger Erika Grahm, Modo.

Det här är Sico

Sveriges Ishockeyspelares Centralorganisation (Sico) är en ideell förening som har till uppgift att företräda ishockeyspelarna som ett kollektiv. 2008 undertecknade Sico och Unionen ett samverkansavtal där man tillsammans företräder anställda ishockeyspelare i Sverige. Unionen sköter det arbetsrättsliga samt är avtalspart vid tecknandet av kollektivavtal. Sico tillvaratar medlemmarnas idrottsliga, ekonomiska och sociala intressen.

Sico företräder medlemmarna i rollen som ishockeyspelare och arbetstagare på bästa sätt i deras förhållande till klubbar/föreningar/arbetsgivare och deras organisationer (SHL, HHAB & SDHL) samt Svenska Ishockeyförbundet (SIF). Sico sköter sportsliga frågor samt intressefrågor och förhandlar med SIF om till exempel bonusar, ersättningar och övriga förutsättningar vid landslagsspel.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!