Åkerlund: Tänk om ”Bulan” – annars är det över

Brynäs gjorde allting rätt och fick Luleå i sin fälla. Tommy Sjödin vann den taktiska kampen mot Thomas ”Bulan” Berglund.

12 mars 2018 22:27

Gävlelaget spelade bra i försvaret och David Rautio visade lugn i målet. Luleå fick problem och det kändes inte som att tränarna hade något svar på gästernas spel.

Vi fick se en sorglig första period, en något bättre andra och tredje som åtminstone bjöd på underhållning. Luleå förde matchen och låg på för ett ledningsmål i tredje periodem, samtidigt spelade Brynäs med ett enormt tålamod som i slutändan resulterade i ett avgörande med 28 sekunder kvar.

Innan matchen var jag säker på att Luleå skulle ta sig vidare till kvartsfinal, få möta Djurgården och skapa slutspelsmagi.

Jag trodde Thomas ”Bulan” Berglund skulle styra Brynäs tankar och få igång sitt lag.

Nu tror jag att vi kommer få se en liknande matchbild i returen på onsdag. Om inte ”Bulan” tänker om tror jag säsongen tar slut där och då.

Slutspelet är igång, men det var inte mycket som antydde på det i Coop Norrbotten Arena under måndagskvällen.

Det var många tomma stolar och nerven fanns inte där.

Publiksiffran räknades till 4 169 – sämsta uppslutningen sedan i november. Det är ett publikfiasko, men jag kan inte påstå att jag är förvånad.

Snön öste ner och det är rätt bekvämt att sjunka ner i soffan efter en lång arbetsdag och se matchen på tv med en chipspåse som sällskap.

Jag förstår er.

Samtidigt är det för få dagar mellan grundserien och åttondelsstarten. Grundserien tog slut i lördags och man hinner inte bygga upp något sug eller någon hajp, varken klubben eller media.

Jag tycker att SHL ska slopa åttondelsfinalerna helt. Alla ska med-tänket är en trevlig idé, men den här serien visar att det inte funkar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mimmi Åkerlund