Yngling erkänner sexbrott men nekar till mordbrand

Den unge mannen står åtalad misstänkt för mordbrand, två fall av sexuellt ofredande, våldsamt motstånd och narkotikabrott. Han erkänner flera brott men mordbranden förnekar han bestämt.

9 augusti 2017 17:22

På onsdagen började mordbrandsrättegången.

I mitten av mars, på en bussfärd mellan Luleå och Kalix har den unge mannen sexuellt ofredat en yngre kvinna. Han har erkänt att han har tagit hennes hand och pussat på den och sedan lade han hennes hand mot sitt bröst samtidigt som han erbjöd henne pengar om hon kysste honom. Han bad henne om ursäkt under rättegången.

Polisen grep ynglingen då han klev av bussen i Kalix. Han transporteras därefter till arresten i Luleå. När han sedan skulle återföras till sin bostad som ligger i ett mindre samhälle utanför Boden har han återigen gjort sig skyldig till sexuellt ofredande, den här gången mot de två poliser som ombesörjde transporten.

– Han skrek en massa åt oss, att vi var horor och vad han skulle göra med oss, sade båda poliserna i sina vittnesmål.

Transporten, som i sig var tumultartad, slutade med att ynglingen slog en av poliserna på rumpan. Även det här brottet erkände han.

Han förnekade dock bestämt att han ska ha något att göra med den mordbrand han misstänkt för. Mordbranden startade i boendets tvättstuga. Räddningstjänsten kunde släcka branden relativt snabbt. Det bor drygt 15 personer i fastigheten. Mordbranden inträffade i början av april.

Den unge mannen är dessutom misstänkt för att ha använt cannabis, något som upprörde honom.

– Jag har inte alls använt cannabis, däremot kokain, sade han.

Den misstänkte uppger att han är 16 år men det råder olika uppgifter om hur gammal han egentligen är. Rättegången fortsätter på torsdag.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!