Visst nappar det - trots värmen

I helgen hölls en metetävling i Bodträsket. Vinnaren skulle dra upp så mycket vitfisk som möjligt. " Den här tävlingen ingår både i 100årsfirandet och i renoveringsprojektet för att förbättra vattenkvalitén i Bodensjöarna, säger Robert Westin, projektansvarig.

16 juni 2019 16:07

Termometern visade 30 graders värme i Boden vid lunchtid när tävlingen körde igång på Kvarnängen i centrala Boden. Fisket med max tre meters metspön skedde i närliggande Bodträsket. Det var många små men även stora fiskare som valde att pröva fiskelyckan och betala 100 kronor i tävlingsavgift. Den som höll i tävlingen och sålde fika och hamburgare var tekniska fritidsföreningen. De flesta fiskare som Norrbottens Media pratade med hade dragit upp fisk under den första halvtimmen. Men man fick bara behålla vitfisk som mörtar som räknades i tävlingen. Det fanns både vuxenklass och barnklass. Den med mest uppdragna fiskar vann ett komplett fiskeset och det fanns också andra bra priser att att vinna.

– Det viktigaste var att vi hade ett fiskearrangemang för barn och ungdomar centralt i Boden. Det är för lite fisketävlingar tycker jag. Det känns också roligt att det händer något i stan, säger Westin.

Norrbottens Media stötte på mormor Mona Dahlqvist Pedersen som var och fiskade med barnbarnen Jonathan Pedersen, 7 och Ludvig Pedersen,5. Bröderna håller upp sin lilla mört.

– Det är min fisk vi fotar. Jag drog upp den, säger Ludvig, om fångsten.

– De har också fått två abborrar, men dem fick vi slänga i, säger mormor.

– Jag såg den simma bort. Abborren var stor, säger Ludvig.

Norrbottens Media stöter också på en deltagare i vuxenklassen.

– Jag har väl hittills dragit upp 5-10 vitfiskar. Det är dåligt. Jag hade nog velat stå närmare bron. Vi får bestämda platser och sedan efter en timme får man stå var man vill. Då flyttar jag nog på mig, säger Sten Abrahamsson.

82 fiskar drog segraren i vuxenklassen upp och vinnaren i barnklassen fick 21 fiskar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lena Leffler