Klassiska "Öjebypizzan" är tillbaka

Den klassiska "Öjebypizzan" är tillbaka. Fast den här gången är det Stefan Andersson och hans fästmö Åsa Vesterlund som knådar degen i "Lilla pizzafabriken" i Vidsel.

Recepten från förr följs till punkt och pricka, och pizzorna sätts ihop för hand.

Recepten från förr följs till punkt och pricka, och pizzorna sätts ihop för hand.

Foto: Håkan Öberg/PT

Vidsel2018-10-31 10:55

Lilla pizzafabriken ligger bara ett bokstavligt stenkast tvärs över vägen från Stefans förra skapelse, Delikatessfabriken som han drev tillsammans med Ann-Chatrine Andersson tills den såldes till Foodmark.

– Efter det föreställde jag mig en mer harmonisk och lugn tillvaro. Men när Åsa var på gång att byta jobb så dök det upp det här med Öjebypizzan. Det var till salu för något år sedan, vi var och provbakade och på den vägen är det, säger Stefan Andersson.

Nu har de levererat till Tempo i Vidsel i ungefär en månad och den 24 oktober så kunde man för första gången hitta pizzorna i Älvsbyns frysdiskar.

– Vi frågade Coop och Ica och de var jättepositiva och plockade in direkt. Nu ska vi börja leverera till stora Coop i Piteå också, så det har blivit en riktig rivstart kan man säga, säger Stefan Andersson.

Än så länge är de två och en halv anställda i pizzafabriken. Stefan och Åsa kör på heltid och dottern Johanna är in och hjälper till på deltid.

– Jag agerar mest springpojke och hjälper till överallt så gott det går, säger Stefan Andersson.

Har ni tänkt på att expandera?

– Vi har väl tänkt försöka leverera först och främst till Pite älvdal, sen får vi väl se vad som händer sen. Det viktiga är att det ska vara hantverksmässigt så att produkten blir bra, säger Stefan Andersson.

Han anser att Vidsel är en minst lika bra plats att driva den här sortens företag som andra platser.

– Det är ju en styrka att pizza och såser kan man göra var som helst. Då kan jag lika gärna stanna i Vidsel för här finns det lediga lokaler med billigare hyror, säger Stefan Andersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om