Utebliven tidning irriterar

Invånarna i Vettasjärvi är irriterade på posten. Den lokala annonstidningen uteblir ofta eller delas ut sent.

Clary Persson Sammelin.FOTO: Marie Ridderström

Clary Persson Sammelin.FOTO: Marie Ridderström

Foto: Marie Ridderström

VETTASJÄRVI2011-07-29 06:00

Det lokala annonsbladet som delas ut till samtliga hushåll inom Gällivare kommun når mera sällan invånarna i Vettasjärvi och grannbyn.

- I dag som är ordinarie utgivningsdag för reklamtidningen (läs torsdag, reds anm.) har vi inte fått den. I bästa fall kanske vi får den i morgon, eller så inte alls., säger Clary Persson-Sammelin i Vettasjärvi.

Frustrerade
Invånarna i byn känner sig frustrerade över den uteblivna tidningen, inte minst för att det på lördag arrangeras den årliga Vettasdagen som det annonseras om i reklambladet.

- Vi har infört en ganska stor annons om Vettasdagen i just det här numret. Och uteblir den nu innebär det att många går miste om den informationen samtidigt som vi får färre besökare på vårt arrangemang.

Enligt Sammelin är det ganska vanligt att tidningen uteblir. Därför har hon den senaste tiden har varit i kontakt med både posten, kommunen och utgivaren av tidningen, men med föga resultat.

Fel på annat håll
- Men felet ligger inte hos dem utan det är på annat håll det klickar, säger Sammelin.

Ola Johansson är ansvarig utgivare för det lokala annonsbladet.

Enligt honom distribuerar de tidningar till posten, som sedan ska förmedla vidare till postombuden i Vittangi och därifrån delas ut i bland annat Vettasjärvi.

NSD har försökt att nå brev och postombudet i Vittangi, men kontoret har väldigt begränsade öppettider sommartid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om