Solig pimpeltävling i Vettasjärvi

Pimpeltävlingen i Vettasjärvi bjöd på strålande sol och mycket fisk. I Vettasjärvisjön finns sik, abborre, gädda, lake och mört. Vettasmästaren blev Kjell Nilsson med en fångst som vägde 6131 gram.

Foto:

VETTASJÄRVI2010-04-18 17:57

Vädret var perfekt, med strålande sol och en is, vit som ett salsgolv. Pimpeltävlingen samlade 150 deltagare och få blev utan fisk. De som önskade fick åka skoter ut till isen med Eivon Strande. Pimpeltävlingen är en familjär tillställning där trivselmomentet är det viktigaste. Elden sprakade under de sotsvarta kaffepannorna och sällan har väl kaffetåren smakat så gott.
Här fanns till och med uteservering på isen. Ann-Sofie Nordvall och Nils Larsson körde runt med sin ambulerande korvvagn och förhöjde stämningen bland de ivriga pimpelfiskarna.
Unga och gamla deltog
Markus Lindberg fyra år kämpade friskt i pimeltävligen tillsammans med mormor Ebba Lindberg och kunde visa upp riktigt fina egenhändigt fångade abborrar.
Kön till invägningen blev lång och här snackades i kön om fiskemästarna från Nilivaara. "Hur bär de sig åt? De är från Nilivaara, de är födda såna."
Vettasmästaren utsågs
Här fanns skolläraren som kommit till byn för att stanna, Björn Hansson, med rötter i Skåne. Han korade Vettasmästaren Kjell Nilsson som vann tävlingen med en fångst på 6131 gram. Priset blevf äran och ett segermärke, en fisk i horn. Segrare i ungdomsklassen, Markus Josefsson, vann 1500 kronor. I barnklassen blev Jesper Svanhem, etta med 1126 gram fisk.
Elna Isaksson, ordförande i Vettasjärvi byastuguförening var mycket nöjd över arrangemanget som i år hade flyttats från påskaftonen på grund av problem med styrelsebesättning.
- Nästa år håller vi pimpeltävlingen enligt traditionen på påskaftonen, så fler turister och hemvändare kan vara med, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om