Vem vill driva Fjällstugan på Dundret?

Saknar du också att äta våfflor i midnattssolens sken i Fjällstugan på Dundret? "Vi har inte hittat någon intressent som kan driva den men om någon vill göra det – hör av er till oss", säger kommunchef Mats Pettersson.

17 juli 2019 21:10

För många hör det sommaren till att äta våfflor med grädde och sylt i Fjällstugan på Dundret. Midnattssolen och utsikten lockar såväl gällivarebor som turister från hela världen. till Fjällstugan som invigdes 1958. Men i sommar står stugan öde. Anledningen? Kommunen har inte lyckats hitta någon som kan driva kaféet med kort varsel.

– Det var ingenting planerat när vi tog över och vi har lagt ut frågor till olika föreningar men inte lyckats hitta någon. Vi vill naturligtvis ha öppet så mycket som möjligt, det är många som ätit våfflor på Fjällstugan genom åren och saknar det traditionsenliga med det, säger Mats Pettersson.

För några år sedan fick Fjällstugan en ordentlig och välbehövlig renovering. En altan omgärdar hela stugan och vatten och avlopp har dragits in.

– Det är en väldigt fin byggnad. Det var fantastiskt härligt att vara där innan men ännu bättre nu, säger Mats Pettersson.

Han kastar ut en krok till möjliga intressenter som kan vara sugna på att driva kaféet, antingen redan i sommar eller senare:

– Är det någon som är intresserad är det bara att höra av sig. Fjällstugan är en viktig del av sommar-Gällivare och det vore jättekul om någon skulle vara intresserad av att driva den, säger Mats Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!