BDX expanderar i Västerbotten

BDX står inför två nya uppdrag i Västerbotten. "Jätteviktig del för vår fortsatta satsning här", säger Johan Markström, affärschef BDX.

VÄSTERBOTTEN. BDX står inför två nya uppdrag i Västerbotten, som för företagets del kan innebära fem nya ­arbetstillfällen.

VÄSTERBOTTEN. BDX står inför två nya uppdrag i Västerbotten, som för företagets del kan innebära fem nya ­arbetstillfällen.

Foto: Saga Skovdahl

VÄSTERBOTTEN2016-03-22 20:21

Från och med första september kommer man att sköta basunderhållet för området Skellefteå Norra, på uppdrag av Trafikverket. I uppdraget ingår både vinterunderhåll, som snöröjningen, och sommarunderhåll på över 90 mil allmänna vägar.

Uppdraget gäller i fyra år, med möjlighet till två års förlängning.

Dessutom har man fått entreprenaden att utföra förstärkningsåtgärder på väg 92, mellan Tallsjö och Fredrika. Detta är ett tvåårigt projekt för BDX, med start under våren.

Johan Markström är affärschef i Västerbotten:

– Det betyder naturligtvis jättemycket med tanke på att Västerbotten är en relativt ny marknad för bolaget, så det är en jätteviktig del för vår fortsatta satsning här. Det blir en viktig plattform för vår fortsatta verksamhet i Västerbotten.

Uppdragen kommer att innebära nya arbetstillfällen. Hur många är ännu inte klart, men för BDX:s egen del rör det sig om uppemot fem tjänster.

– Nu gäller det att säkerställa att vi tänker rätt, anlitar rätt personal och medleverantörer och att vi bygger en organisation som är långsiktig och hållbar - så att vi får en nöjd kund och nöjd tredje part, det vill säga alla medborgare som färdas på vägarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!