S-topp från Luleå tar plats i finrummet

Innan avresan till partikongressen i Västerås lovande Fredrik Lundh Sammeli att han och partikollegorna från Norrbotten skulle säkerställa Norrbottens perspektiv.Så blev det också – minst sagt...

Foto: Anna Broberg

VÄSTERÅS2015-05-31 23:24

Under helgen har Socialdemokraterna haft sin stora partikongress i Västerås, där partiets medlemmar diskuterat både stora och små frågor.

Från Norrbotten deltog 17 ombud, och NSD träffade ett par av dem tidigare i veckan, före avresa till Västerås.

Då sa bland annat Fredrik Lundh Sammeli, som är distriktsordförande i länet att:

– Vi ska säkerställa Norrbottens perspektiv. Det vi tycker är viktigt för länet ska vi föra fram. Sverige behöver mer av Norrbotten

Och med facit i hand blev så också fallet.

För under kongressen valdes nämligen Lundh Sammeli in som ordinarie ledamot i partistyrelsen.

– Jag är självklart hedrad och stolt över det här uppdraget. Det innebär ju en fantastisk möjlighet att vara med och påverka i socialdemokraternas utvecklings-och framtidsarbete. Men också att göra Norrbottens frågor till partiets och landets gemensamma. Men mest känner jag ett stort ansvar för att driva och förverkliga de frågor och beslut som ombuden från Norrbotten nu varit med och fastställt, säger han i ett pressmeddelande.

Tillsammans med delegationsledare Kristina Zakrisson konstaterade han också stolt att Norrbottenombudens insatser under kongressen gjort avtryck i flera frågor.

– Som delegationsledare och distriktsordförande är vi stolta över delegationens målmedvetna arbete- och framgångar i frågor som jämställdhet, statlig närvaro, infrastruktur och stärkta insatser för bra möjligheter till utbildning i hela landet, säger Sammeli.

Kristina Zakrisson, kommunalråd i Kiruna, ser positivt på beslutet kring visstidsanställningar.

– Jag tror inte vi riktigt förstår hur illa de osäkra tillfälliga jobben påverkar människor och arbetsplatser, säger hon i pressmeddelandet.

Och i just jämställdhetsfrågorna satte Piteås kommunalråd Helena Stenberg i fokus på kongressen.

– Norrbotten är det första län där samtliga 14 kommuner och landstinget undertecknat CEMR deklarationen för jämställdhet. Nu är det dags att partiet gör det också!, säger Stenberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om