Vädergudens knivhugg i ryggen – i dag blir det snö

Två vädervarningar är utfärdade över Norrbotten.

I Bottenviken kommer det blåsa kuling och i inlandet väntas snöfall som kan ge omkring en decimeter snö.

8 maj 2019 06:06

Ja, det är ingen glädjeprognos som SMHI levererar i dag. I alla fall inte för inlandet – om det nu inte är så att man uppskattar ett redigt snöoväder i maj. För det är nämligen vad SMHI förvarnar om. Även vid kusten blir det tråkigt väder och på morgonen faller snön men det ska ordna upp sig under dagen enligt prognosen.

Här hittar ni prognosen för just e rkommun.

Prognoser från SMHI

Kusten

Mulet och främst över Norrbotten snöfall som på dagen övergår i regn, då 2-7 grader. I eftermiddagen mattas nederbörden av söderifrån och följs av uppsprickande molntäcke. Inatt klart och -2 till +2 grader. Sydlig eller sydvästlig vind, vind kusten frisk.

Inlandet

Mycket moln och tidvis regn eller snö, i norr kan det fortsatt komma större mängder. I eftermiddag övergår snöfallet helt eller delvis i regn samtidigt som det mattas av allt mer. På dagen 0-5 grader. Ikväll och inatt uppklarning söderifrån, då sjunker temperaturen till mellan 1 och 6 minusgrader. Sydvästlig vind.

Fjällen

Mycket moln och snöfall, på dagen -4 till +2 grader. Ikväll mattas snöfallet av och följs inatt av en uppklarning, då 5-10 minusgrader. Vind omkring nord under dagen vridande till väst eller sydväst, på kalfjället tidvis frisk eller lokalt hård.

Temperaturobservationer 05.00

Karesuando -0,9

Katterjåkk -0,3

Kiruna Flygplats -1,3

Pajala 0,1

Gällivare -0,4

Kvikkjokk-Årrenjarka 0,3

Jokkmokk Flygplats -0,2

Arjeplog -0,2

Haparanda 0,4

Luleå Flygplats 0,6

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!